Egyéb kategória

Ha ezek közül bármelyik is igaz rátok, átlagon felüliek vagytok!

A világon több milliárd ember él, és ez alapján felállítani egy sémát, hogy mi átlagos, és mi nem... Mondjuk ki, lehetetlen lenne. Ugyanakkor az AsapScience összeállításából most kiderült, mik azok a tulajdonságok, amik miatt mégis azt mondhatjátok magatokra, hogy nem vagytok átlagosak. Na, nézzük csak, rátok hány igaz!

vous - 2017.04.12.
Ha ezek közül bármelyik is igaz rátok, átlagon felüliek vagytok!

1. Ha vörös hajatok van

Ha a teljes emberiséget vesszük, kiderül, hogy a népesség mindössze 0,5%-ának van természetes vörös haja. Vagyis, ha ti így születtetek, egy nagyon kicsi csoport tagjai vagytok. Legyetek rá büszkék!

2. Ha megvan még a bölcsességfogatok

Tudtátok, hogy az emberek 65%-ának el kellett távolítani a bölcsességfogát? Ha nektek még megvan, és nem kellett átélnetek ezt a kellemetlen beavatkozást, akkor a maradék 35%-ot erősítitek.

fog száj takargatás hazugság

Ami rengeteg embert érdekel: hogyan veszik ki a bölcsességfogat, és mennyire fáj?

A bölcsességfogak alaposan meg tudják keseríteni az emberek életét, ha úgy gondolják, hogy jobb nekik a vízszintes pozíció, félig bújnak ki, esetleg még jól meg is nyomorítják a többi fogat a tolóerejükkel. Ilyenkor nincs mese, irány a szájsebészet, ahol a hozzáértő, szakavatott kezek gyorsan kikapják a szátokból a bajt okozó fogakat.

A cikket ITT olvashatjátok tovább.

3. Ha balkezesek vagytok

Már bebizonyosodott, hogy akik balkezesek, bizonyos szempontból még szerencsésebbek is, mint jobbkezes társaik. Ráadásul különlegesek is, ha azt nézzük, hogy több milliárd emberből mindössze 15% mondhatja el magáról, hogy bal kézzel ír.

4. Ha februárban születtetek

Egy felmérésből már kiderült, hogy szeptember 16. a leggyakoribb szülinap a világon, de vajon melyik a legritkább? Pontos dátum ugyan nincs, de az biztos, hogy februárban születik a legkevesebb baba szerte a Földön.

5. Ha nincs bajotok a tejtől

Meg tudtok inni egy pohár tejet anélkül, hogy – szépen mondva – kellemetlen mellékhatásokat tapasztalnátok utána? Akkor mázlitok van, és ráadásul még az átlagban sem vagytok benne, ugyanis a felnőttek 75%-a szenved valamilyen laktózintoleranciában.

Forrás:
Vous
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.