Egyéb kategória

Balkezesek, figyelem! Itt a bizonyíték, hogy különlegesek vagytok

A régi időkben ha valaki bal kézzel írt, furcsa tekintetekkel találta szemben magát, és sokakat meg is próbáltak leszoktatni erről a „rossz szokásról”. Pedig ez teljesen természetes dolog, sőt, most már tudományos bizonyíték is van arra, hogy igazából ettől csak különlegesebbek vagytok.

vous - 2017.01.31.
Balkezesek, figyelem! Itt a bizonyíték, hogy különlegesek vagytok

1. Az ok még mindig titok

Hiába a rengeteg kutatás, még mindig nincs biztos, teljesen pontos válasz arra a kérdésre, miért születnek sokan balkezesen. Persze teóriák már születtek, de látjátok? Igazi rejtélyek vagytok!

2. Azt se tudják, hányan vagytok

Annyi biztos, hogy a balkezes emberek kevesebben vannak, mint jobbkezes társaik. De hogy pontosan mennyi is ez a létszám? Nem tudjuk biztosan. A tanulmányok az emberiség 5–26%-át teszik ebbe a halmazba.

íróeszköz toll hámori zsófia

Balkezesek vagytok? Ilyen hatással van az egészségetekre!

Balkezesnek lenni nem könnyű dolog. Sok mindent csinálunk keresztben, és soha, de soha nem tudunk úgy leírni valamit, hogy utána ne mázoljuk szét rögtön a mancsunkkal. Most azonban kiderült, hogy a balkezesség nemcsak a mindennapi rutint és az apró szokásokat befolyásolja, hanem az egészségünket is! Tessék?!

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

3. Legyőzhetetlenek vagytok

Ahogy említettem is, régebben annyira rossz szemmel nézték a balkezességet, hogy kényszerítették a gyerekeket arra, gyakoroljanak jobb kézzel írni. De még ezekkel a módszerekkel sem tudták elérni, hogy ez a jelenség kihaljon, ami egyébként sokakat meglepett. Ez nem semmi!

4. Híres balosok

Úgy vélik a szakértők, hogy a balkezes emberek sokkal jobban tudnak többfelé is figyelni, és egy problémára nem csak egyetlen megoldással tudnak előállni. Épp ezért sokkal kiemelkedőbbek a tudományos, technológiai és művészeti területeken. Nem véletlenül van annyi híres balkezes tehetségünk: Beethoven, Picasso, Marie Curie, Bob Dylan, de Nicole Kidman és Angelina Jolie is ezt a tábort erősítik.

5. Tavaszi–nyári gyerekek

Egy tudomány kimutatta, hogy a legtöbb balkezes március és július között születik. Balkezesek, ti mikor születettek?

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.