Egyéb kategória

Balkezesek, figyelem! Itt a bizonyíték, hogy különlegesek vagytok

A régi időkben ha valaki bal kézzel írt, furcsa tekintetekkel találta szemben magát, és sokakat meg is próbáltak leszoktatni erről a „rossz szokásról”. Pedig ez teljesen természetes dolog, sőt, most már tudományos bizonyíték is van arra, hogy igazából ettől csak különlegesebbek vagytok.

vous - 2017.01.31.
Balkezesek, figyelem! Itt a bizonyíték, hogy különlegesek vagytok

1. Az ok még mindig titok

Hiába a rengeteg kutatás, még mindig nincs biztos, teljesen pontos válasz arra a kérdésre, miért születnek sokan balkezesen. Persze teóriák már születtek, de látjátok? Igazi rejtélyek vagytok!

2. Azt se tudják, hányan vagytok

Annyi biztos, hogy a balkezes emberek kevesebben vannak, mint jobbkezes társaik. De hogy pontosan mennyi is ez a létszám? Nem tudjuk biztosan. A tanulmányok az emberiség 5–26%-át teszik ebbe a halmazba.

íróeszköz toll hámori zsófia

Balkezesek vagytok? Ilyen hatással van az egészségetekre!

Balkezesnek lenni nem könnyű dolog. Sok mindent csinálunk keresztben, és soha, de soha nem tudunk úgy leírni valamit, hogy utána ne mázoljuk szét rögtön a mancsunkkal. Most azonban kiderült, hogy a balkezesség nemcsak a mindennapi rutint és az apró szokásokat befolyásolja, hanem az egészségünket is! Tessék?!

A cikk folytatásáért IDE kattintsatok!

3. Legyőzhetetlenek vagytok

Ahogy említettem is, régebben annyira rossz szemmel nézték a balkezességet, hogy kényszerítették a gyerekeket arra, gyakoroljanak jobb kézzel írni. De még ezekkel a módszerekkel sem tudták elérni, hogy ez a jelenség kihaljon, ami egyébként sokakat meglepett. Ez nem semmi!

4. Híres balosok

Úgy vélik a szakértők, hogy a balkezes emberek sokkal jobban tudnak többfelé is figyelni, és egy problémára nem csak egyetlen megoldással tudnak előállni. Épp ezért sokkal kiemelkedőbbek a tudományos, technológiai és művészeti területeken. Nem véletlenül van annyi híres balkezes tehetségünk: Beethoven, Picasso, Marie Curie, Bob Dylan, de Nicole Kidman és Angelina Jolie is ezt a tábort erősítik.

5. Tavaszi–nyári gyerekek

Egy tudomány kimutatta, hogy a legtöbb balkezes március és július között születik. Balkezesek, ti mikor születettek?

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.