Egyéb kategória

Köszönöm a kérdéseket, a fekete a kedvenc színem, és ez így van rendjén

„A fekete szín nekem az otthont, a magabiztosságot jelenti, a legkellemesebb szín a világon. Nem vagyok deviáns, sátánista vagy depressziós – bár sokszor megkaptam már ezeket a jelzőket –, egyszerűen szeretem a fekete színt. Van ilyen.” – kezdi történetét Ágnes, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be cikkét. A következő sorokban Artmüller Ágnes írását olvashatjátok.

vous - 2017.04.03.
Köszönöm a kérdéseket, a fekete a kedvenc színem, és ez így van rendjén

Múló szerelem?

Még 16 éves koromban kattantam rá, amikor egyszer csak azt vettem észre, hogy minden ruhám fekete. Egyszerűen ebben éreztem magam jól, de persze anyukám azonnal kétségbeesett, hogy valami óriási baj van velem, mert az nem létezik, hogy normális ember ennyire szeresse a feketét. Végül annyival letudta a dolgot, hogy majd kinövöm… Biztosan csak egy tinédzserkori lázadásról van szó. És tényleg, végül igaza lett. Egy időre félretettem a feketét, és mindenféle színes ruhákban jártam huszonévesen, míg aztán újra rám talált, és velem is maradt. Örökre.

kisfekete

A ti életetekben is fontos szerepe van a fekete színnek? Ezek a cikkek nektek készültek!

Azok a bizonyos kérdések

Remélem, mondanom sem kell – hiszen ti is itt éltek –, a magyar ember imád mások dolgaival foglalkozni, így napi rendszerességgel futok bele a legkülönfélébb kérdésekbe. Mára kezdek rutinos lenni, már kész válaszaim vannak. Nyáron is szeretem a fekete színt, persze nem úgy, hogy tűző napra megyek benne, de ha kicsit felhős idő van, vagy tudom, hogy fedett helyen leszek, akkor szívesen hordom melegben is. Az egyik kedvenc kérdésem ilyenkor a „Nincs meleged feketében?!?”. Erre rendszerint vissza szoktam kérdezni: „Miért, neked nincs meleged sárgában, fehérben, rózsaszínben?” „Hát… de…” – mondják ilyenkor bizonytalanul. Igen, rátapintottunk a lényegre.

Hahó, ha 40 fok van, még pucéran is melege van az embernek, tök mindegy, milyen színű a ruhája. Nemde?!

Ha a hülye kérdések nem lennének elegek

Amikor a kislányommal voltam várandós, simán felhúztam farmerhoz a fekete pólómat, és mentem vérvételre. A nővérke, aki megcsapolt, rosszallóan csóválta a fejét, és azt mondta:

– Aztán legközelebb nehogy feketében jöjjön! Kismamáknak nem szokás ezt a színt viselni!
– Igazán? Képzelje, én mindig feketében járok. Egy kivétel volt, amikor a fiam meghalt, akkor nem viseltem feketét, nem bírtam. Hogy miért? Mert nálam a fekete annyit jelent, hogy minden oké, jól vagyok. Egyébként már elég nagylány vagyok ahhoz, hogy erről magam döntsek – mondtam mosolyogva, ő pedig nem győzött elnézést kérni. Nem értem, honnan veszik az emberek a bátorságot ahhoz, hogy mások öltözködési stílusába – pláne vadidegenként – csak úgy belebeszéljenek.

Forrás:
Depositphotos

Aztán ott van a hajam

Az ősz hajszálaim miatt már huszonéves korom óta festem a hajamat, ráadásul feketére. Ebben érzem magam önazonosnak, ebben érzem magam jól. Volt idő, hogy próbálkoztam más hajszínekkel is, de nem éreztem hozzám illőnek. De ahogy a ruháim, úgy a hajam mellett sem mennek el kérdés nélkül: „Nem gondolod, hogy öregít a fekete hajszín?”. Nos, nem, egyáltalán nem gondolom. Azt gondolom, az öregség öregít, nem a hajszín.

Kedves érdeklődők, szeretettel mondom nektek, van olyan, akinek a fekete a színe. Nem kell ebből ügyet csinálni, és talán ideje, hogy mindenki magával foglalkozzon, ne folyton a másik életével, ruháival és hajszínével. Igenis létezik olyan nő, akinek a legszebb szín a fekete, és ez így van jól.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT.

Ajánlott cikkek