Egyéb kategória

Vidámság, egészség: édes energiagolyó, ami cukor nélkül pörget fel

A cukros ételek felpörgetnek és energiát adnak, de nem mindegy, hogy a szervezetnek jótékony energialöketet adunk, vagy olyat, ami esetleg hamar visszaüt vagy túlpörget. Aki egy kicsit egészségtudatosabban táplálkozik, annak ajánljuk a nagyon finom, sokféleképpen variálható, természetes gyümölcscukrot tartalmazó házi energiagolyót!

vous - 2017.04.01.
Vidámság, egészség: édes energiagolyó, ami cukor nélkül pörget fel

Csodás kis finomságok, szépek, puhák és illatosak ezek az édes kis falatok, amik ideálisak uzsonnára, tízóraira, edzés előttre vagy utánra. Tökéletesen beilleszhetők a vegán és gluténmentes étrendbe is, hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, az elkészítésük pedig ugyancsak egyszerű, bár jó, ha van egy erősebb teljesítményű késes robotgépünk. Mondjuk is részletesen, miért szeretjük olyan nagyon!

Sport előtti dilemma: enni vagy nem enni? A válasz a müzliben rejlik müzli

Sport előtti dilemma: enni vagy nem enni? A válasz a müzliben rejlik

Mielőtt felteszitek magatoknak ezt a kérdést, érdemes megválaszolnotok azt, hogy melyik napszakban szerettek inkább sportolni. Reggel, amikor még tele vagytok energiával, vagy este, amikor levezethetitek az egész napos stresszt? Bárhogy is döntötök, teli hassal vagy épp teljesen üres gyomorral soha ne álljatok neki az edzésnek!

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Alacsony glikémiás index

Az energiagolyók alapja a különféle aszalt gyümölcsök, amelyek csak fruktózt, vagyis

természetes gyümölcscukrot tartalmaznak, amit a hozzáadott olajos magvak miatt a szervezet progresszíven, vagyis fokozatosan dolgoz fel.

Edzés előtt is nagyon hatékony 1-2 golyót bekapni, hogy legyen kellő lendületünk, de a sport után is pótolhatjuk velük a szervezet energiaszintjét.

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Ajánlott cikkek