Egyéb kategória

Légyszi, senki ne spoilerezzen! – a Twitter új módszert talált ki arra, hogy elkerüljétek őket

A sorozatrajongók legnagyobb ellenségei: a lassú internet, a hónapokig tartó szünetek és a spoilerek. De főleg az utóbbi! Nincs is annál idegesítőbb, mint mikor heteket vártok egy új epizódra, aztán reggel felkeltek a tudattal, hogy este meg is nézhetitek, erre tessék. A Facebookon, a Twitteren, az Instán, mindenhol ott van, mi volt az a hatalmas fordulat a legújabb részben.

vous - 2017.03.30.
Légyszi, senki ne spoilerezzen! – a Twitter új módszert talált ki arra, hogy elkerüljétek őket

Lefogadom, hogy ti is jártatok már ebben a cipőben, és bár nevetséges emiatt mérgesnek lenni, mégis azok leszünk. Amikor elkezdtem nézni a Trónok harcát, konkrétan valahol a 4. évad táján jutottam el oda, hogy sikerült meglepődnöm valamin, előtte ugyanis mindent elspoilereztek nekem. Néha egy barátnak csúszott ki a száján, ki hal meg az első évad végén, néha pedig voltam olyan balszerencsés, hogy a sorozatozás előtt két perccel még felnéztem Facebookra, és kapásból szembejött velem egy kép az új részből.

Függők vagyunk mind, és még csak nem is tagadjuk – avagy a sorozatok addiktív hatásai Mojzes Nóra

Függők vagyunk mind, és még csak nem is tagadjuk – avagy a sorozatok addiktív hatásai

A sorozatok napjainkban aranykorukat élik. Gyakorlatilag nincs a környezetemben olyan ember, aki ne nézne legalább egyet a Netflixen, online, tévében, vagy ne torrentezne le egy-egy epizódot. De mi olyan vonzó a sorozatokban, hogy képtelenek vagyunk nekik ellenállni, és újabb és újabb dózisra vágyunk belőlük? Megpróbáltuk megtalálni rá a gyógymódot választ.

A cikket IDE kattintva olvashatjátok el.

De ugyancsak ismerős lehet a helyzet a The Walking Dead-fanoknak, amikor az 5. évad közepénél beharangozták, hogy most aztán egy fontos szereplő meg fog halni. Mentek a találgatások, mindenki kíváncsi volt a nagy fordulatra, majd miután Amerikában lement a rész, a Facebook-oldalon már meg is osztották, ki volt az. Ezzel elrontva mindenki másnak a meglepetést.

És a lista itt még nem ér véget, ugyanis valószínűleg sorolhatnám azokat a sorozatokat, ahol hatalmas cliffhangerre számítunk, aztán mielőtt erre sor kerülne, már tudjuk is az egészet. Mert a Facebookon ott a fotó, mert Twitteren trendingel egy spoileres hashtag, és így tovább. Mit csináljunk akkor? Viseljünk olyan maszkot, mint Ted Mosby, amikor nem akarta megtudni, ki nyerte meg a Super Bowlt?

Forrás:
Így jártam anyátokkal

Vagy a legjobb az lenne, ha ezeket valahogy ki lehetne szűrni az életünkből. A Twitter pedig most végre megtette az első lépést ebbe az irányba. Az új frissítésükben ugyanis már letilthattok bizonyos hashtageket, kifejezéseket vagy szavakat, így azok nem jelennek meg az üzenőfalon, maximum ha direkt rákerestek. Időintervallumot is beállíthattok, így amikor már behoztátok a lemaradást, ismét ott lesznek.

Bár én személy szerint nem nagyon használom a Twittert, azért mégis jó, hogy már ezek az oldalak is rájöttek, mennyire idegesítőek a spoilerek. Kicsit reménykedem is abban, hogy hamarosan a Facebook táján is támad egy hasonló ötlet, mert valljuk be, apróság, de tényleg fel tud minket húzni egy ilyen poénlelövés.

Addig pedig átmenetileg vagy a Ted Mosby-féle maszkot hordjátok (erről fotót kérünk!), vagy az évadzárók előtt leiratkoztok a sorozat hivatalos oldaláról, nehogy szembejöjjön veletek egy fontos részlet.

Objektum doboz

Oh, és aki már látta az új részeket, légyszi, ne spoilerezzen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.