Egyéb kategória

Dolgok, amikre az egyetem tanított meg benneteket

Ti is imádtatok egyetemisták lenni? Nem vagytok egyedül vele, hiszen a legtöbb ember életében bizony meghatározó az a pár év. És ez nem véletlen!

vous - 2017.03.18.
Dolgok, amikre az egyetem tanított meg benneteket

Gondoljatok csak bele: ez alatt az idő alatt olyan élményeket szerezhettek, ami az egész életeteket végigkíséri. Fogadni mernék, hogy nektek is van pár vicces vagy épp emlékezetes sztoritok az egyetemi időkről, és nem feltétlenül a tanulásra gondolok. Összegyűjtöttem, mi mindenre jó az egyetem!

Önállóbbak lesztek 

Főleg, ha vidékiek vagytok, ugyanis  a költözés, az új környezet, maga az egyetem kezdete nagy fordulópont az ember életében. De ez akkor is igaz, ha a szülővárosotokban maradtok, hiszen gondoljatok csak bele: húszévesen már tényleg felnőttek vagytok, a saját életeteket élitek, amibe már a szülők is kevesebb eséllyel szólnak bele.

Buli, buli, buli

Mert ha egyetem, akkor bulizás. Méghozzá rengeteg. Idővel persze nem árt visszavenni, mert különben a szervezetetek nem fogja megköszönni, de ki ne emlékezne szívesen vissza az egyetemi élet kezdetére, amikor még minden a bulikról szólt és a jól sikerült zh-kat egy koktéllal ünnepeltétek? A hajnalig tartó táncról, az első metróval, fényes nappal hazajutásról már nem is beszélve. Mert ezek igazi egyetemista élmények, amiket kár lenne kihagyni.

Forrás:
pexels.com

Rájöttök, hogy a házimunka nem is olyan rossz dolog

Na jó, legyünk őszinték: jó eséllyel. Hiszen egy idő után, ha elfogynak a tiszta edények és nem látni a tükröt a piszoktól, muszáj lesz valamilyen lépést tenni az ügyben. És annak ellenére, hogy nehezen veszitek rá magatokat, szép lassan rájöttök, milyen jó érzés egy tiszta lakást látni végeredményként. Ugyanez igaz a főzésre is. De ha mégsem sikerül megszeretnetek, akkor legalább tuti, hogy fejből tudjátok a legjobb helyeket, ahol egyetemistaként beszerezhetitek az ebédet. És bár az elején lehet, hogy a gyorséttermek lesznek a legjobb barátaitok, később már egy csomó szuper, pénztárcabarát helyet is felfedezhettek a közelben, amiért az alakotok is hálás lesz.

Megtanultok tanulni

Vagy legalábbis felfedezhetitek az olyan szuperképességeiteket, hogy hogyan tudtok egy este alatt felkészülni a zh-kra, vagy turbósebességgel megírni egy-egy beadandót. Persze lehet, hogy ennek nem lesz mindig jó vége, de azért követ el az ember hibákat, hogy aztán tanuljon belőlük. És ha már itt tartunk: az ellógott órák, a sok-sok másnapos reggel, amikor nincs kedvetek kimászni sem az ágyból egy dologra mindenképp jó: segít, hogy szép lassan rájöjjetek, mi az igazán fontos és mi nem. Ha pedig megteremtitek az egyensúlyt, akkor onnantól kezdve már minden könnyebb lesz.

Forrás:
pexels.com

Egyetem = barátok

Igaz barátságok, szerelmek: az egyetem már csak azért is szuper dolog, mert rengeteg jó fej, érdekes emberrel találkozhattok, akik hasonlóak hozzátok. És ezek a kapcsolatok sokkal nagyobb eséllyel maradnak meg a későbbiekben is. A gólyatábor erre a legjobb példa. Eltűnnek az addig megszokott címkék, mindenki tiszta lappal indul. Ez elsőre félelmetesnek tűnik, de később rájöttök, hogy egyáltalán nem az: rengeteg lehetőséget rejt, mert végre bátran megmutathatjátok saját magatokat. 

Megismeritek saját magatokat

Talán az a legnehezebb ilyenkor, hogy az ember lánya hajlamos a két véglet között csapongani. Az elején igazi mintadiákként a kibírhatatlan órákat is végigszenvedni, majd egy rövid idő után, ha elmúlik a lelkesedés, a legtöbb órát ellógni, mert: „olyan fáradt vagyok, inkább alszom még egy órát”, „úgysem figyelnék, kibírhatatlan ez a tanár”, „majd legközelebb bemegyek, de tényleg”, stb. Ugye nektek is ismerősen csengenek ezek a mondatok? Még mielőtt rosszul éreznétek magatokat, ez egyáltalán nem baj! A lényeg, hogy ne akarjatok tökéletesek lenni, inkább saját magatoknak igyekezzetek megfelelni, és akkor tuti, hogy sikeresen fogjátok venni az akadályokat.

Épp ezért,  ha még jelenleg is tanultok: élvezzétek ki! Ha pedig már véget ért ez a korszak: legyetek hálásak, hogy ennyi mindent adott.

Ajánlott cikkek