Egyéb kategória

A jó kis hazai… – ez hiányzik leginkább a külföldön élőknek

A hazai ízekkel semmi sem veheti fel a versenyt, legyünk bármennyire is nyitottak a világ ízeire. Erre akkor döbbenünk rá, amikor hosszabb ideig külföldön vagyunk, és egyszerűen beszerezhetetlenek a jól megszokott, akár legegyszerűbb alapanyagok.

vous - 2017.03.18.
A jó kis hazai… – ez hiányzik leginkább a külföldön élőknek

Fura dolog, hogy mennyire tudunk kötődni egy-egy ízhez, ételhez, alapanyaghoz… A mindennapi rutin közben fel sem merül, mihez kezdenénk, ha például nem lenne a boltban tejföl vagy túró, zöldpaprika vagy kolbász… Pedig a külföldön élő magyarok ezzel szembesülnek, legyen választott új otthonuk Németország, Anglia, valamelyik skandináv vagy épp déli ország.

Emigrálni nem könnyű: ilyen élmény 14 évesen tök egyedül külföldre költözni Győri Zsófia

Emigrálni nem könnyű: ilyen élmény 14 évesen tök egyedül külföldre költözni

A mai napunk témája: „vakrepülés”, erről pedig azonnal bevillan nekem egy kép: 14 éves vagyok, fogom a bőröndömet, és egyedül – család és barátok nélkül – felszállok egy Izraelbe tartó gépre, hogy ott kezdjek új életet. Hogy egy olyan országban tanuljak tovább, ahol soha nem jártam korábban, és a nyelvet sem beszélem.

Hát mi ez, ha nem a vakrepülés definíciója?

A legtöbb alapanyag persze pótolható valahogy, de teljességgel nem helyettesíthető. Így nem meglepő, hogy amikor hazalátogatnak kint élő ismerőseink, alaposan feltankolnak – mégpedig egészen meghökkentő ételekből.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek