Egyéb kategória

A kritika mindig nehéz: így kerülhetitek el, hogy mások véleménye miatt legyen rosszkedvetek

Ismerjétek el: titeket is érdekel, hogy mit gondolnak rólatok a többiek. Ha ti is éreztétek már rosszul magatokat emiatt, akkor itt az ideje, hogy leszámoljatok ezzel a félelemmel.

vous - 2017.03.13.
A kritika mindig nehéz: így kerülhetitek el, hogy mások véleménye miatt legyen rosszkedvetek

Tuti, veletek is előfordult már, hogy mindenáron meg akartatok felelni a környezeteteknek. Féltek a kritikától, a helytelenítő pillantásoktól. Átérzem a helyzetet, de tényleg. Mint minden embernek, nekem is akadnak bőven gondjaim ezzel. Ám attól még nem reménytelen a helyzet, ugyanis van pár dolog, amit tehettek ez ellen!

Emlékezzetek, hogy semmi nem tart örökké

Ha valaki elítél benneteket valamiért, gondoljatok arra, hogy ez csak egy pillanatnyi dolog. Tudjátok, minden csoda három napig tart. Épp ezért, mielőtt túlságosan sokat foglalkoznátok vele, tegyétek fel magatoknak a kérdést: tényleg megéri rosszul érezni magatokat, ha előbb-utóbb úgyis elfelejtik az egészet? Ugye, hogy nem?

Higgyétek el, az ítélkezést nem lehet elkerülni

A legfontosabb, hogy tudatosítsátok magatokban, SOHA nem fogtok tudni minden egyes embernek megfelelni. Bármennyire is szeretnétek, sajnos nem tudjátok befolyásolni, hogy mit gondolnak mások. Szóval attól, hogy nem mondják ki minden esetben, ha nem értenek egyet a viselkedésetekkel, egyáltalán nem biztos, hogy nem gondolják úgy. Ha pedig úgysem tudunk semmit tenni ellene, mi értelme foglalkozni vele?

Forrás:
pexels

Ne féljetek a hibáitoktól

Sokszor észrevétlenül akadályozzátok saját magatokat a mások véleményétől való örökös félelemmel. Épp ezért, ha vannak olyan emberek az életetekben, akikkel őszinték lehettek, ne féljetek teljesen megnyílni előttük. Ne rejtegessétek a hibáitokat, mert higgyétek el, sokkal jobban fogjátok érezni magatokat. Szóval ha felismeritek, hogy a félelmek visszahúznának, tegyetek róla, hogy ne így történjen.

Vegyétek észre, ha ti ítélkeztek

A változást először is magatokban kell elkezdeni. Hiszen ha ti is figyeltek arra, hogy kevésbé ítéljetek el más embereket, és saját magatokkal sem vagytok annyira szigorúak, akkor máris jobb lesz a helyzet. Ha pedig semmiképp nem tudjátok elkerülni a dolgot, legalább próbáljátok meg finoman megfogalmazni azt a kritikát, mert akár a szóhasználat vagy a hangsúly is rengeteget számíthat.

És végül,  ha jobban belegondoltok: ugyan miért kellene, hogy érdekeljen a többiek véleménye?

Ismeretleneké, akik egyből elítélnek benneteket. A „jóakaróké”, akik mindig mindent máshogy csinálnának. Ezek az emberek nem számítanak, mert nem jártak a cipőtökben, nem ismernek benneteket. Szóval mielőtt rosszul éreznétek magatokat, legközelebb gondoljatok arra, ami igazán fontos: hogy boldogok legyetek. Akik ismernek, úgyis a legjobbat akarják nektek, a többiekkel meg nem kell foglalkozni. Higgyétek el, úgy sokkal könnyebb lesz minden!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.