Egyéb kategória

Újabb funkcióval bővül a Messenger, de ennek örülni fogtok

Bármennyire is lehet utálni a Messengeren egy csomó mindent, ennek az újításnak minden bizonnyal ti is örülni fogtok!

vous - 2017.03.07.
Újabb funkcióval bővül a Messenger, de ennek örülni fogtok

Emlékeztek még, amikor úgy fél évvel ezelőtt megjelentek a Messenger-sztorik? Mi is kipróbáltuk, és izgalmasnak is tartottuk egy napig, hogy aztán az első sokk után örökre leálljunk a használatával. 

Az ismerősök sztorijai viszont azóta is folyton ott vannak a legszembetűnőbb és ezáltal legidegesítőbb sávban, arról nem is beszélve, hogy bármikor privát fotót küldenénk valakinek, mindig ránk tör egy mini szívinfarktus, hogy hoppá, lehet, hogy ezt most kiraktuk mind a nyolcszáz ismerősünk falára. Amikor meg már kezdtük megszokni, hogy hát jó, ezzel együtt kell élnünk, akkor a funkció hirtelen megjelent Facebookon is.

Objektum doboz

Nagyon reméljük, hogy ezt akarta kompenzálni a Messenger az új jófejségével, ugyanis elhozta azt, amire már 2008 óta minden felhasználó vár:

Itt a dislike-gomb!

Már ha egyáltalán bevezetik, ugyanis a funkció még tesztüzemben van, de néhány felhasználónál már megjelent, kissé szokatlan formában. A TechCrunch szerint ugyanis a dislike-olásainkat nemcsak úgy dobálhatjuk bele a vakvilágba, mint a like-ot, hanem konkrét szövegbuborékokra reagálhatunk majd vele. Viszlát, késve elküldött emojik és ebből fakadó félreértések! 

A dolog egyébként ismerős lehet azok számára, akik iOS-t használnak, és szoktak sms-ezni (tehát nem túl sokaknak), mivel egy hasonló funkció már ott is jelen van egy ideje:

Ha tudtam volna egy évvel ezelőtt, hogy létezik ez a funkció, erre az üzenetre biztos dislike-kal válaszolok

Ha tudtam volna egy évvel ezelőtt, hogy létezik ez a funkció, erre az üzenetre biztos dislike-kal válaszolok

De nem csak a lefelé mutató hüvelykujj lesz az egyetlen, amivel a későbbiekben reagálhatunk majd – a tervek szerint hét reakciófejjel válaszolhatunk majd a nekünk tetsző (vagy éppenséggel nem tetsző) üzenetekre, ezeket ide kattintva tudjátok megnézni. A készítők egyébként azzal magyarázzák az újítás bevezetését, hogy így majd jóval kevesebb lesz a félreértés a csoportos beszélgetéseknél (nincs több lefagyott alkalmazás miatt késve elküldött válasz), de valószínűleg az sem utolsó szempont, hogy

így talán sikerült lenyomniuk a konkurenciának számító Snapchatet.

Arról viszont ne is álmodjatok, hogy hamarosan a Facebook-falatokon is megjelenik a gomb – hiába kérik a felhasználók már lassan tíz éve Zuckerbergéket, hogy építsék be a like mellé végre a dislike-ot is – ott egyelőre be kell érnetek a szintén nemrég bevezetett hat reakciófejjel.

telefon-mobil

Csekkoljátok a Messengert – a Facebook duplán szűri az üzeneteiteket!

Pár napja szembesültem a megdöbbentő infóval, miszerint a Facebook duplán is szűri a beérkezett üzeneteinket.

A folytatásért katt IDE!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon