Egyéb kategória

Miért félnek annyira a macskák az uborkától? Itt a válasz!

Egy fontos kérdés, amire ma muszáj választ kapnunk... Mégis mi van a macskákkal és az uborkával?

vous - 2017.03.05.
Miért félnek annyira a macskák az uborkától? Itt a válasz!

Lefogadom, hogy ti is láttatok már olyan videót a neten, amiben egy cica gyanútlanul hátat fordít a gazdijának, aki közben lerak mögé egy uborkát. A macska fordul kettőt, meglátja, és olyan sebességgel ugrik az ellenkező irányba, hogy azt Usain Bolt is megirigyelné. Tudjátok, mire gondolok:

Objektum doboz

De miért? Vajon mi van ebben a zöldségben, ami a macskákra annyira ráhozza a frászt, hogy fénysebességgel repülnek ki az űrbe?

Objektum doboz

Többféle teória is született, amik közül most megmutatom a legesélyesebbeket. Jill Goldman állatviselkedési szakértő a National Geographicnak mesélte el, hogy az ok valószínűleg az, hogy a cicák kígyónak nézik az uborkát. Mivel furcsa az alakja számukra, és nem ad ki hangot, automatikusan azt gondolják, hogy egy ragadozó osont mögéjük.

Egy másik szakértő, dr. Roger Mugford szerint nem az uborka a lényeg, hanem hogy észrevétlenül kerül mögéjük a tárgy. Szerinte bármit odarakhatnánk, akár egy műhalat vagy egy műpókot, a macska valószínűleg ugyanígy ugrana fel, mivel az ismeretlentől ijed meg. Elvégre nem láttunk még olyan videót, ahol messziről látja már a cica, hogy uborka van a gazdinál, és veszettül rohanni kezdene.

Valószínűleg a macskák utálják ezeket az átveréseket, de el kell ismernünk, hogy tényleg vicces látvány tud lenni.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.