Egyéb kategória

4 helyzet, amikor megengedett a hazugság egy párkapcsolatban

Szögezzük le, a hazugság SOHASEM jó dolog. Egy párkapcsolat alapja ugyanis a bizalom, ami azon alapul, hogy őszinték vagytok egymáshoz. De vannak olyan különleges szituációk, amikor talán nem akkora bűn, ha nem teljesen mondotok igazat...

vous - 2017.03.04.
4 helyzet, amikor megengedett a hazugság egy párkapcsolatban

Bevallom, én annak a híve vagyok, hogy minden helyzetben őszintének kell lennünk a másikhoz. A titkolózás és a hazudozás ugyanis a legtöbb esetben nem vezetnek jóra. A Your Tango egyik szerzője szerint azonban vannak olyan témák, melyeknél a hazugság igenis oké. 

1. Múltbéli egyéjszakás kalandok

Természetesen nem kötelező – és lehet, hogy nem is akartok – kamuzni arról, hogy kivel, mikor, hogyan és mit csináltatok a múltban, de az talán nem bűn, ha nem árultok el mindent. Például nem kell elmondani, hogy konkrétan hány egyéjszakás kalandotok volt eddig, vagy hogy ezeket az éjszakákat kivel töltöttétek. Talán jobb, ha ez a pasi számára örök rejtély marad…

2. Apróságok, amikre pénzt költöttetek

Sok párnál ad okot veszekedésre az, hogy ki mennyi pénzt költ el (nyilván csak akkor, ha már közös kasszán vagytok). De a PureWow szerzője szerint ez nem azt jelenti, hogy minden egyes dologról be kell számolnotok, amit magatoknak vásároltok. Ha például nem tudtatok ellenállni egy latténak, nem muszáj rögtön elkotyogni a párotoknak. Ezzel – ha pénzt nem is – sok felesleges veszekedést megspórolhattok. (Persze ez csak akkor ér, ha tényleg apróságokat vásároltok, és azt is csak ritkán.)

Forrás:
pexels.com

3. „Igazad van”

Néha a béke érdekében bizony érdemes túllépni a büszkeségeteken, és elismerni, hogy a másiknak van igaza – még akkor is, ha valójában nem így gondoljátok. A vita kirobbantó okára valószínűleg pár nap múlva már emlékezni sem fogtok, ezért semmi értelme hosszasan veszekedni. 

4. A párotok családja és barátai

Meglehet, hogy a párotok szülei vagy barátai nem éppen a szívetek csücskei, de talán emiatt nem éri meg vitatkozni a pasitokkal. A szüleit vagy a tesóit úgysem cserélheti le, és valószínűleg a barátait sem fogja hanyagolni a kedvetekért – ebbe sajnos bele kell nyugodnotok. Egyszerűen nincs értelme folyton felhozni a dolgot – kivéve persze, ha extrém esetről van szó.

Nos, ezekben a helyzetekben tényleg nem tűnik olyan súlyosnak egy kis füllentés vagy az elhallgatás, de én ettől függetlenül még mindig azt mondom, hogy megéri őszintének lenni. Ti mit gondoltok? 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek