Egyéb kategória

Ezekkel a teákkal turbózzátok fel az egészségeteket tavasszal

Attól, hogy – naptárilag – elbúcsúztunk a hideg hónapoktól, és átléptünk a tavaszba, a teáktól nem kell búcsút vennünk. Sőt, semmikép se mondjatok le ezekről az italokról, mert nemcsak felmelegíteni tudják az embert, mikor át van fagyva, hanem meggyógyítani is, ha épp valamilyen baja van.

vous - 2017.03.03.
Ezekkel a teákkal turbózzátok fel az egészségeteket tavasszal

Ha nagyon általánosítanék, akkor azt mondanám, a hidegben forró teát iszunk, a hőségben pedig jegeset. Pedig a melegben nem elég csak ízesített hűsítőket kortyolgatni. Az egészségünkkel kapcsolatos problémák bámikor jelentkezhetnek, például lehetünk betegek nyáron is, és a hasunk is fájhat a legrosszabb pillanatokban. Ezekben az esetekben is jó választás lehet egy csésze tea, persze nem mindegy, melyik fajta.

narancs tea norie

NORIE-videó: így fogyasszátok a teát cukor nélkül

Ez a fantasztikus, narancsos tea a bizonyíték arra, hogy egészen apró változtatással is sokat lehet tenni az egészségünkért. Elég egy kis illatos gyümölcs ahhoz, hogy újjávarázsoljátok a megszokott italotokat.

A videót itt találjátok.

Melyik tea mikor ajánlott? 

  • Bodzavirág: láz, influenza
  • Borsmenta: memóriajavítás, (fej)fájdalom, émelygés
  • Citromfű: álmatlanság, stressz, vírus
  • Csalán: felfázás, allergia, láz
  • Csipkebogyó: immunerősítés, stressz, fertőzés
  • Gyömbér: allergia, influenza, gyulladás
  • Kamilla: légúti fertőzés, gyulladások, gyomorbántalmak
  • Menta: gyomorgörcs, puffadás, hányinger

Azt tudtátok, hogy vannak olyan dísznövények, melyek szintén pozitívan hatnak az egészségetekre?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.