Egyéb kategória

Háromnapos hétvégékkel megmenthetnénk a bolygót?

Háromnapos hétvége? Szerintem minden gyerek mindenki erről álmodozik. Most egy kutató azt állítja, ez a plusznap nemcsak az életünket könnyítené meg és tenné harmonikusabbá, hanem akár a földet is megmentheti.

vous - 2017.02.24.
Háromnapos hétvégékkel megmenthetnénk a bolygót?

Alex Williamsnek, egy londoni egyetem (City University London) előadójának nemrégiben megjelent cikke szerint ugyanis a háromnapos hétvégék a környezetvédelemben is fontos szerepet játszhatnak. 

környezetvédelem Nóri

Hősnőnek lenni nem is olyan nehéz – kezdjétek a környezetvédelemmel!

Hősöknek tartom azokat, akik képesek a nap minden pillanatában odafigyelni arra, hogy kitörjenek a reklámok szorításából, és tudatosan döntsenek, legyen szó nagybevásárlásról, csak egy gyors harapnivaló beszerzéséről, fürdőszoba-takarításról vagy ruhavásárlásról. Nem, ez még nekem sem megy, de velem együtt ne adjátok fel ti sem. Még lehetünk a saját magunk hősei.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el.

Egyrészt a munkaidő csökkentésével párhuzamosan az energiafelhasználás is csökkenne, hiszen így a hatalmas irodaházak kevesebbet fűtenének, másrészt pedig az emberek nem szennyeznék a környezetet azzal, hogy elautóznak a munkahelyükre, majd haza. Utah állam ráadásul nem kevesebb mint 1,8 millió dollár, vagyis több mint félmilliárd Ft energiaköltséget takarított meg, mikor áttért a háromnapos hétvégére – írja a Travel & Leisure.

Forrás:
iStock

De nemcsak pénzügyi és környezetvédelmi szempontból érné meg a plusz egy nap, hanem jót tenne az egészségünknek, produktívabbak lennénk, és a közérzetünk is jobb lenne. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.