Egyéb kategória

Háromnapos hétvégékkel megmenthetnénk a bolygót?

Háromnapos hétvége? Szerintem minden gyerek mindenki erről álmodozik. Most egy kutató azt állítja, ez a plusznap nemcsak az életünket könnyítené meg és tenné harmonikusabbá, hanem akár a földet is megmentheti.

vous - 2017.02.24.
Háromnapos hétvégékkel megmenthetnénk a bolygót?

Alex Williamsnek, egy londoni egyetem (City University London) előadójának nemrégiben megjelent cikke szerint ugyanis a háromnapos hétvégék a környezetvédelemben is fontos szerepet játszhatnak. 

környezetvédelem Nóri

Hősnőnek lenni nem is olyan nehéz – kezdjétek a környezetvédelemmel!

Hősöknek tartom azokat, akik képesek a nap minden pillanatában odafigyelni arra, hogy kitörjenek a reklámok szorításából, és tudatosan döntsenek, legyen szó nagybevásárlásról, csak egy gyors harapnivaló beszerzéséről, fürdőszoba-takarításról vagy ruhavásárlásról. Nem, ez még nekem sem megy, de velem együtt ne adjátok fel ti sem. Még lehetünk a saját magunk hősei.

A teljes cikket ITT olvashatjátok el.

Egyrészt a munkaidő csökkentésével párhuzamosan az energiafelhasználás is csökkenne, hiszen így a hatalmas irodaházak kevesebbet fűtenének, másrészt pedig az emberek nem szennyeznék a környezetet azzal, hogy elautóznak a munkahelyükre, majd haza. Utah állam ráadásul nem kevesebb mint 1,8 millió dollár, vagyis több mint félmilliárd Ft energiaköltséget takarított meg, mikor áttért a háromnapos hétvégére – írja a Travel & Leisure.

Forrás:
iStock

De nemcsak pénzügyi és környezetvédelmi szempontból érné meg a plusz egy nap, hanem jót tenne az egészségünknek, produktívabbak lennénk, és a közérzetünk is jobb lenne. 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.