Egyéb kategória

„Miért adod el?” – kérdések, amelyeknek nincs helye egy online turicsoportban

Egy időben teljesen rabja voltam az online turiknak, és erre meg is volt minden okom: jó áron jutottam hozzá klassz ruhákhoz, ráadásul nem kellett átverekednem magam az összezsúfolt ruhatömegen, hogy rátaláljak az álomdarabra, csupán csak görgetnem kellett hozzá a Facebook-csoportokban.

vous - 2017.02.19.
„Miért adod el?” – kérdések, amelyeknek nincs helye egy online turicsoportban

Az sem árt, ha elég gyorsak vagytok, hiszen online aztán tényleg villámgyorsan csapnak le az egyes darabokra. Ha pedig minden infó fent van a kép mellett a ruháról, elég nagy az esélye annak is, hogy jó lesz rátok.

Sokkal jobban megéri így vásárolni, mint Kínából rendelni, főleg, hogy munka után vagy ebédidőben egy megbeszélt helyen gyorsan felpróbálhatjátok az adott darabot, és még alkudozni is lehet. Az meg aztán tényleg aranybánya, ha rábukkantok egy olyan csajra, aki hasonló stílussal és paraméterekkel rendelkezik, mint ti, és úgy dönt, kiszelektálja a fél ruhatárát.

AWWW!

Árnyoldalai is vannak ezeknek a cserebere csoportoknak, én legalábbis néha kicsit úgy érzem, hogy egy etikettszabályzat elférne minden ilyen típusú csoport tetején. Elég szomorú, hogy még egy ilyen típusú csoportba is bejut pár troll. Csak tudnám, minek megy oda, ha nem akar vásárolni. Jöjjenek csak a top posztok / kommentek, amitől minden online turis falnak megy.

Jól néz ki ez a ruha / szoknya / felső. Miért adod el?

Hát miért, miért. Pénzért, nem ingyér'. A viccet félretéve szerintem nem illik ilyesmit firtatni, mégpedig olyan okból, amit úgy hívnak, magánügy. Másfelől nem értem a kérdésfelvetés miértjét sem. Üzletelünk. Ő elad, ti vásároltok. Ennek a kérdésnek semmilyen hasznos célja nincs.

Objektum doboz

Jól néz ki ez a ruha / szoknya / felső. Miért nem hordod?

Az előbbi kistesója ez az eset is, mondjuk szerintem egy fokkal pimaszabb és értelmetlenebb a kérdés. Eladhatja, mert kihízta, lefogyott, kapta, de nem a stílusa, hirtelen felindulásból megvette, de rájött, hogy mégsem szereti, az exétől kapta, és nem akarja többé hordani. Biztosan bele akartok taposni valaki intim szférájába? Örüljetek, hogy nektek ennyire tetszik, neki meg nem kell. Csapjatok le rá!

Objektum doboz

Turizzatok okosan! – Az 5 aranyszabály, amit minden profi betart

Turizzatok okosan!

Nőiruha-boltba bemenni mindig olyan, mint egy próbatétel. A ruhák szinte beszélnek hozzánk, könyörögnek, vegyük meg őket. Hiszen olyan szépek, újak, frissek és ropogósak. Igen ám, de mi van, ha ugyanolyan szuper darabokat vehetünk olcsóbban, de kevésbé ropogósan? Igen, a turizásra gondolok, ahol, ha jól felkészültök, igazi kincsekre leltek.

Hogy hogyan kell JÓL turizni? A tippeket itt találjátok!

Egy ilyen senkinek se kéne

Troll a javából, akit nem szabad etetni kommenttel, mert ha megteszitek, akkor az admin alaposan megtisztogatja az oldalt. Igaz, véleményszabadság van, de szerintem ilyen kommentek helyett inkább olvassatok egy fejezetet a könyvetekből, vagy kezdjetek csinálni valami mást, mert ez nem jó fej hozzáállás. Ha valami nem tetszik, görgessetek tovább, valaki más majd megveszi.

Objektum doboz

Nem informatív a poszt

Dühítő, ha a feltöltött hirdetés értelmezhetetlen. A kép túl homályos, nehezen beazonosítható a színe, mérete, ráadásul az alapvető adatok közül – méret, állapot, kor, esetleges hibák – semmi nincsen feltüntetve. Bosszantó, ha tömegesen írni kezdenek egymást ismételve, hogy ezeket kiderítsék, tüntessetek fel minden adatot, hamarabb vándorol a pénz is hozzátok. Apropó, ez az albérlethirdetésekre is igaz!

Objektum doboz

A pontpontpont esete

Tudjátok, amikor a hirdető a saját posztjához kommentel egy ponttal, hogy újra a posztok elejére kerüljön. Ez úgy három-négy alkalommal elviselhető, de afölött már eléggé irritáló tud lenni. Ha valakinek nem csapnak le a portékájára ennyi próbálkozás után sem, az sanszos, hogy nem jó áru: túl megtépázott, túlmosott, viharvert, esetleg nagyon divatjamúlt már. Ha hirdettek, figyeljetek oda arra, hogy mit akartok pénzzé tenni, nyilván csak olyat érdemes, amiért ti is szívesen adnátok ki pénzt.

Azt ugye tudjátok, hogy a tudatos ruhavásárlással, csereberével csak jót tesztek a világnak és magatoknak is? Ismerjétek meg a Who made my clothes? kampányt és a #fenntarthatódivat fogalmát is.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.