Egyéb kategória

„Naaa, milyen a házasélet?” – kérdések, amiktől a friss házasok sikítófrászt kapnak

Nagy fába vágja a fejszéjét az, aki házasodni mer, jobban teszi, ha felvértezi magát a különféle kérdések és megjegyzések ellen. Egy páncél például megteszi, de jó lenne egy bosszantó dolgokat kiszűrő füldugó is. Teljesen mindegy, hogy az igen kimondása előtt vagy után vagytok, ezt nem ússzátok meg.

vous - 2017.02.18.
„Naaa, milyen a házasélet?” – kérdések, amiktől a friss házasok sikítófrászt kapnak

Mivel én is friss házas vagyok, engem is érint a téma, hiszen nemrég mondtuk ki a férjemmel az igent, a nagy napról és az arra való készülődésről írtam nektek itt, ám ha kétségbeesett menyasszonyok vagytok, akkor ezt a cikket ajánlom nektek, higgyétek el, utána kicsit lazábban veszitek a készülődést. Minden rendben lesz, még ha meg is találnak benneteket ezek a kínos kérdések az esküvőtökkel kapcsolatban. Ne törődjetek velük, mégpedig azért ne, mert az esküvő után, friss házasként is kaptok a kéretlen megjyegyzésekből eleget. Ezeket, persze, vegyétek félvállról, vagy készüljetek fel rá előre.

Na, milyen a házasélet?

És olyan csalódottak, amikor azt válaszolom, hogy pont olyan, mint a házasság előtt. Pedig nem is értem a kérdésfeltevést, mi változna?

Objektum doboz

Mikor jön a baba?

Ezzel kicsit úgy vagyok, hogy a mi testünk, mi életünk, majd szólunk, ha a gyerek útban van. Igazából erre a kérdésre nincs jó válasz, mert mindig lesz valaki, aki húzza a száját, mert minek várunk annyit, vagy éppen: „Azta, máris? Vagy már esküvő előtt terhes voltál?”

És ha igen? Akkor mi van?

Objektum doboz

Hány gyereket akartok?

Csak szépen lassan haladjunk, jó? Először jöjjön az első, aztán meglátjuk.

Objektum doboz

Most már nem kell vigyáznod az alakodra!

Meghökkentő kijelentés, de létezik. A feleségeknél ez ilyen íratlan szabály, hogy házasság után elveszítik önmagukat? Elhanyagolják a kinézetüket? Feloldódnak a semmiben? Mióta? Miért? Valaki magyarázza meg, plíz.

Objektum doboz

Most már bedarál majd az unalom benneteket!

Azok szerint, akik ezt mondják, a házasok élete beszürkül az igen kimondása után. Hát, nem tudom, de csak ismételni tudom magam, házasság után pont olyan az élet, mint előtte. Ha pörögtünk és éltünk, akkor nyilván utána is így zajlanak a hétköznapok.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek