Egyéb kategória

Világhírű hollywoodi filmek, amiket Magyarországon forgattak

Az utóbbi időben egyre jobban megbizonyosodhatunk arról, hogy Budapest felkeltette a hollywoodi nagyágyúk figyelmét. Csak hogy mondjak is egy példát, Jennifer Lawrence és Owen Wilson is itt forgatnak az országban, ráadásul utóbbi nem is először. Összegyűjtöttem most nektek néhány filmet, amikről talán nem is sejtettétek, de itt készültek nálunk!

vous - 2017.02.07.
Világhírű hollywoodi filmek, amiket Magyarországon forgattak

1. A rítus

A filmben úgy állítják be, hogy az egész történet Olaszországban játszódik, pedig valójában Anthony Hopkins egészen Budapestig jött a forgatás miatt. Sőt, a thriller egyik jelenetében még magyarul is megszólalt, és később elárulta, hogy teljesen beleszeretett a fővárosunkba.

2. Die Hard – Drágább, mint az életed

Néhány éve Bruce Willis is elutazott ide Budapestre, hogy leforgassa a Die Hard 5. részét. A filmet hónapokon át készítették a városban, a történetben viszont nem mint Magyarország, hanem mint Moszkva jelent meg a helyszín.

Objektum doboz

3. Herkules

Talán még bennetek is élénken él 2013 nyarának emléke, amikor a tavalyi év legszexisebbnek választott pasija, Dwayne Johnson Budapesten forgatott. A filmben ráadásul magyar statiszták is szerepeltek, sőt még Palvin Barbi is, bár utóbbi jelenet végül mégsem maradt benne a sztoriban.

4. Underworld

Néhány éve még hatalmas siker volt az Underworld, a maga vérfarkasos történetével. Épp ezért is voltunk olyan büszkék, amikor a nyitójelenetben megjelent a Ferenciek tere.

Objektum doboz

5. Evita

Egy újabb történet, amit Budapesten forgattak le, de végül mégis egy totál másik városként adták el. Madonna is eljött Magyarországra, de a sztori szerint végül az egész Buenos Airesben játszódott.

+1. A kém

Ezt a filmet biztosan ti is láttátok már, de nem tudtuk kihagyni a listából. A legemlékezetesebb része pedig egyértelműen az, amikor az utolsó jelenetben Jason Statham közli, hogy elvitorlázik a Balatonon egészen Olaszországig.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.