Egyéb kategória

Egyetlen hibája, hogy hamar elfogy: nachos, a legjobb mexikói partikaja

Szerencsére sorra nyílnak nálunk is a mexikói éttermek, ahol gyors és friss, izgalmas és fűszeres fogásokkal tehetjük színesebbé étrendünket, sőt, már a mozikba is belopta magát az egyik legistenibb partikaja, a nachos. Mi ez pontosan, hogyan fogyasszuk, hogyan készítsük?

vous - 2017.02.05.
Egyetlen hibája, hogy hamar elfogy: nachos, a legjobb mexikói partikaja

Sokféle nachosszal találkozhatunk, és néha még csalódást is adhat, ha nem azt kapjuk, amire számítunk. Van, ahol csak mártogatóssal, máshol gazdag húsos vagy babos feltéttel kerül asztalra, megint máshol ráolvasztott sajttal és némi tejföllel, no meg egy kis csípőssel.

De milyen is az igazi nachos?

Egy végtelenül egyszerű étel, amit a szükség szült, és a pontos történetét is ismerhetjük. 1943-ban készült először az észak-mexikói Piedras Negras városka egyik éttermében, ahova a közelben állomásozó amerikai katonák feleségei egy kései órán bevetődtek.

obama-vs-trump-avagy-zoldsegek-vs-hamburger-mojzes-nora

Obama az egészséges életmód híve, Trump a gyorskajáké – avagy mit üzen az elnök az étkezési szokásaival?

Az amerikai elnöknek – szerintem – kutya kötelessége jó példát mutatni, persze nem csak neki, minden politikusnak, közszereplőnek. Fontos, hogy jó példával járjanak elöl, hogy utat mutassanak, akár még ízlést is formáljanak, hiszen számtalan ember őket látja követendő példának. Ez nem könnyű!

Még akkor sem, amikor egy olyan egyszerű dologról van szó, mint az étkezés – miközben ez baromi fontos!

Fűszerek kézikönyve könyv

Fűszerek kézikönyve könyv
Forrás:
Alexandra.hu

Az étterem ugyan már épp bezárt, de a tulajdonos, Ignacio Anaya szíve megesett a hölgyeken, és körbenézett a konyhán, hogy mit talál. A néhány aznapi maradék tortillalapot cikkekre vágta, reszelt sajttal és egy kis savanyított jalapeño paprikával megszórta, és összeforrósította. 

Amikor az amerikai hölgyek kérdezték, hogy mi is az, amit kaptak, a leleményes szakács rávágta: „Nacho's especiales”, vagyis Nacho specialitása, ugyanis a Nacho az Ignacio beceneve.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.