Egyéb kategória

Síelni tényleg luxus? Utánajártunk, mennyibe kerül ez a téli sport

Van, aki érdeklődés hiányában nem jár síelni, van, aki luxusnak gondolja és van olyan is, aki minden évben téli sportol. Utánajártam, hogy tényleg luxus-e síelni.

vous - 2017.01.31.
Síelni tényleg luxus? Utánajártunk, mennyibe kerül ez a téli sport

Még soha nem voltam síelni és soha nem vágytam rá, hogy kirpóbáljam, viszont több ismerősöm rendszeresen jár és imádja. Ezzel szemben akad olyan ismerősöm is, aki szerint a síelés, és a többi téli sport, nagyon drága, már-már luxusnak számít, így nem jár, mert nem engedheti meg magának. 

Egy cikk erejéig most én is utánajártam, mit, hol, hogyan, mennyiért, ha síelni szeretnétek.

Mivel először mennék síelni, a gyakorlott síelők azt javasolták, hogy béreljek, amit csak lehet. Sőt, igazából második, harmadik alkalomkor is sokkal inkább pénztárcabarát, ha béreljük a felszerelést. Illetve még az játszik, hogy barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérünk – esetemben ez kilőve, úgyhogy SZÁMOLJUNK! (Mint említettem, kezdő vagyok, soha sem síeltem még, így hallomásból és az interneten fellelhető információk alapján kalkuláltam.)

Forrás:
pixabay.com

Nézzzük, milyen felszerelésre lesz szükségem:

  • komplett aláöltöző: kb. 5000 Ft
  • alap, komplett sífelszerelés-bérlés: (léc, kötés, cipő, bot): 1800 Ft / nap
  • nadrágbérlés: 600 Ft / nap
  • kabátbérlés: 600 Ft / nap
  • sisakbérlés: 300 Ft / nap

Mielőtt síelni indultok érdemes megnézni, hogy nincs-e épp síszünet az adott országban, városban. Ebben az időszakban sajnos sokkal drágább a téli sportolás. Tegyük fel, hogy három napot szeretnék eltölteni valahol Ausztriában, február végen, ami – mint megtudtam – már csaknem utószezon. Großkirchheim településen találtam egy szimpatikus háromcsillagos hotelt, ahol 14.800 Ft / fő / éj a szoba félpanziós ellátással, amire még rájön az idegenforgalmi adó: 620 Ft / fő / éj.

Spórolás táblázat Karácsonyi Anna

Spóroljatok egy kisebb vagyont mindössze egyetlen táblázat segítségével! 

Sosem késő nekiállni spórolni! Tartsatok velem, megmutatom, egy kis odafigyeléssel milyen könnyen spórolhattok meg egy kisebb vagyont, amivel akár a karácsony is egyszerűbben kivitelezhető lesz!

A cikk ITT folytatódik!

Großkirchheim –  a leírás szerint – kb. 9 kilométerre van Heligenblut síterepétől, ahol majd szándékaim szerint lecsúsznék. Itt 2 napos pályabárletet vennék: 31360 Ft 

Az itt eltöltött idő alatt  – mivel félpanzióval vagyok a hotelben – ebédelni fogok, valamint azért csak le-le csúszna egy forró ital a hüttében – minimum 5000 Ft / nap.

Autóval utaznék, ami azt jelenti, hogy vennem kell egy 10 napos magyarországi autópályamatricát, ami 2975 Ft, egy szlovén 7 napos autópályamatricát, ami kb. 5000 Ft és egy 10 napos osztrák autópályamatricát, ami 3300 Ft. Benzin: kb 20000 Ft.

Biztosítás: standard kb. 7000 Ft.

Végösszeg: kb. 140.000 Ft / fő / 3 nap

Kezdő síelőként biztosan nem gondoltam egy pár dologra, kérlek, segítsetek! Kihagytam valamit? Létezik ennél olcsóbb megoldás?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.