Egyéb kategória

Találjátok meg a hozzátok való mozgást a személyiségetek alapján!

A sport nem olyan dolog, ami univerzális. Van, aki a jógát imádja, van, aki a csapatsportban teljesedik ki. Az, hogy ki milyen sportot űz, függ a személyiségétől is.

vous - 2017.01.29.
Találjátok meg a hozzátok való mozgást a személyiségetek alapján!

mindbodygreen szerzője, Emma, megpróbálta személyiségtípusok alapján ellátni az olvasókat tanáccsal azt illetően, hogy mit sportoljanak. Olvassátok el ti is, hátha éppen most találtok rá életetek kedvenc sportjára!

A kreatív 

Ha a kultúra, a művészetek, az önkifejezés érdekel titeket, akkor a ti sportotok mindenképpen egy művészi sport lesz. Például a rúdtánc, a tangó, az aerial hoop, ahol nemcsak átmozgatjátok a testeteket, hanem ki is fejezhetitek magatokat a mozgásotokkal! Ha ezek ismeretlenek a számotokra, semmi baj, Nóri kipróbálta a rúdtáncot, és írt is róla, itt elolvashatjátok, Viola pedig az aerial hoopot próbálta ki, persze a véleményével sem maradt adós nektek!

Forrás:
Molnár Anikó

A maximalista

Ha a pontosság, a kiszámíthatóság és a teljesítmény szavak illenek rátok, akkor mindenképpen konditeremben van a helyetek, vagy egy pilatesórán. Az előbbiben a maximalizmusotok érvényesülhet, az utóbbiban is, ám ott egy kis lazítás, relaxálás is vegyül a gyakorlatok közé, ami rátok fér.

A halogató

A halogatóknak szükségük van lazaságra, ám egy motiváló környezetre is. Ezért a legideálisabb mozgásforma számukra az olyan óra, ahol zenére lehet pörögni, edzeni csoportosan. Ilyen például a zumbaóra, vagy próbáljátok ki akár a NIA-táncot!

Aki utálja a tervezést

Ha utáltok tervezni, akkor a legjobb ötlet, ha telepítetek a telefonotokra egy alkalmazást, ami figyelmeztet a mozgásra, sőt, össze is állítja az edzésterveteket. Ha ez túl művi nektek, akkor, ha tehetitek, próbáljátok ki a személyi edzőt!

Az éjszakai bagoly

Ha azt hinnétek, hogy nem találtok megfelelő mozgást az életmódotokhoz, tévedtek! Ugyanis léteznek már edzőtermek, amelyek éjjel is nyitva tartanak, pont azért, mert nem vagytok egyedül – sokan edzenének az éjszaka leple alatt!

A korai madár

Ha koránkelő típusok vagytok, akkor vegyétek nyakatokba a várost, méghozzá biciklivel, vagy fussatok! Ilyenkor minden tisztább és csendesebb, miért ne kötnétek össze a kellemest a hasznossal?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.