Egyéb kategória

Tótágas lakberendezés – avagy dobjátok a szőnyeget a falra!

Vannak olyan dolgok a lakásban, amit ha nem rendeltetésszerűen használunk, sokkal izgalmasabban mutatnak a térben. Fordított napunkon eszembe jutott Alice, aki tótágast állt – ez volt az egyik kedvenc jelenetem a meséből –, ahogy a lakberendezésben is nagy kedvencem, ha a szőnyeg nem a padlón, a tányér nem az asztalon, hanem a falon kap helyet.

vous - 2017.01.27.
Tótágas lakberendezés – avagy dobjátok a szőnyeget a falra!

Ahogyan az öltözködésben, úgy a lakberendezésben sincsenek már igazán szabályok. Trendek ugyan vannak, de ki mondja meg, hogy ne tegyünk szőnyeget vagy párnát, esetleg széket a falra, vagy hogy miért is ne lehetne egy grafika a padlón, egy vázában az égősor, vagy hogy nem lehet egy bekeretezett kép például tálca.

Attól, ha valami nem a megszokott helyen, vagy a megszokott funkciójában tölti be a szerepét, máris izgalmasabb, egyedibb és dekoratívabb lesz tőle az otthonunk!

Összegyűjtöttem nektek néhány példát, amivel kimozdíthatjátok a berendezést a „komfortzónájából”.

Új bútorok nélkül is gyönyörűvé varázsolhatjátok az otthonotokat – csupán a lámpáitokra lesz szükségetek!

Új bútorok nélkül is gyönyörűvé varázsolhatjátok az otthonotokat – csupán a lámpáitokra lesz szükségetek!

A természetes fénynek nagyon fontos szerepe van az otthonunkban, de legalább ennyire fontos a jól kiválasztott mesterséges fény is. Nem csak azért, hogy ne botorkáljunk esténként a sötétben – ezek a fények abban is segítenek, hogy módosítsunk otthonunk térérzetén, perspektíváján, vagy épp melegítsünk, vagy hűtsünk rajta, sőt, hogy megadjuk vele a lakás alaphangulatát!

A cikket ezen a linken olvashatjátok!

Használjátok ki a falfelületeket

Nem csak a képeknek, plakátoknak és tükröknek, esetleg polcoknak van ott helye. Ha például egy széket szereltek fel az előszobába, egyrészt már el is készült egy „aprócska” polc a táskáitoknak, kalapoknak, vagy egy tálnak, amibe a kulcsaitokat, pénztárcáitokat tehetitek, de helyet is spórolhattok vele!

Abban az esetben, ha nem tudtok túl sok széket tartani egy helyiségben, de gyakran jönnek hozzátok vendégek, akkor a széket csak le kell akasztanotok a falról, amikor random betoppan hozzátok egy-két barátotok, máris lesz hova leülniük.

Objektum doboz

Ha szőnyeget tesztek a falra, egyrészt szigeteltek vele, ami nagyon jól jön egy hidegebb falon, főleg ha ott helyezkedik el az ágyatok vagy kanapétok, emellett pedig baromi jól mutat egy színes, mintás darab egy nagyobb falszakaszon.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A párnákról se feledkezzetek meg! Az elv hasonlóan működik, mint a szőnyegeknél. Szigetelnek és dekorálnak. Ezekből például remek fejtámlát készíthettek a hálóba az ágy fölé. Arra azért ügyeljetek, hogy úgy szereljétek fel őket, hogy néha-néha le is tudjátok venni őket, portalanítás / mosás céljából.

Megörököltetek egy csomó csetreszt, amit nem tudtok hova tenni, vagy nem szívesen használtok, mert bár gyönyörűek, de féltek, hogy használat, vagy épp mosogatás közben eltöritek? Tegyétek ezeket is a falra, így egyrészt nem a szekrényben porosodnak majd, kisebb eséllyel is ejtitek majd le őket, és nap mint nap gyönyörködhettek is bennük!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Nálatok mi van a falon?

Ajánlott cikkek