Egyéb kategória

3 növény a lakásotokba, amitől boldogabbak lesztek

Köztudott tény, hogy a szobanövények nagyon jól néznek ki, feldobják az egész lakás hangulatát, meg persze tisztítják a levegőt is. De azt tudtátok, hogy egy ügyesen megválasztott virággal boldogabbak is lehettek?

vous - 2020.05.06.
3 növény a lakásotokba, amitől boldogabbak lesztek

Egy korábbi cikkünkben már összegyűjtöttük azokat a növényeket, amiket érdemes beszerezni otthonra, ha szeretnétek minél tisztább levegőt a lakásban. Bizonyos virágok viszont még ennél is többet tudnak; olyan illatuk, összetevőik vannak, amik a rosszkedvet is elűzik.

1. Bazsalikom

A bazsalikom a főzésnél is előkerül, hiszen garantáltan feldobja az ételek ízét. Olyan összetevői vannak, mint például a linalool, amit sokszor illóolajokhoz is felhasználnak, mert nagyon hatékony a stressz ellen.

Objektum doboz

2. Levendula

A levendulának jellegzetes illata van, amit könnyű felismerni már messziről is. Ez a virág pedig köztudottan segít az ellazulásban, és abban, hogy le tudjátok küzdeni a szorongást. Ha ilyet tesztek a lakásba, máris jobban érzitek magatokat.

Objektum doboz

3. Szagos bükköny

Egy felmérés során azt tesztelték, a különböző virágok milyen hatással vannak az emberekre. A listán szuper helyet szerzett magának a szagos bükköny, ettől a növénytől ugyanis az emberek többségének sokkal jobb hangulata lett.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek