Egyéb kategória

Figyelem: álommunka! Ezen a meseszép szigeten fizetnek, hogy odaköltözzetek!

Nagyon kevés szenvedély van az életemben, de az utazás talán az egyik legnagyobb. Imádok új dolgokat felfedezni, különböző kultúrákat megismerni. Amikor hírszerkesztőnk, Sophie meglátott a Facebookon egy bejegyzést, csak annyit mondott, hogy ez nekem való. Mindjárt meg is értitek, miért.

vous - 2017.01.21.
Figyelem: álommunka! Ezen a meseszép szigeten fizetnek, hogy odaköltözzetek!

Rengeteg helyre elkalauzoltalak már titeket a cikkeimen keresztül. A kedvencem mindig is Burano szigete lesz, de Szlovénia is gyönyörű. Mainau szigetére pedig egyenesen kötelező ellátogatnia mindenkinek. Felkészültetek egy újabb kalandra?

Ez most nem egy szimpla utazás lesz, hanem egyben álommunka is. Az ausztráliai Tasmániai Park és Vadvilág nevű szervezet ugyanis Facebookon tett közzé egy „álláshirdetést”. Bizony, a munkavégzés helyét látjátok a képen! El tudjátok képzelni, hogy egy olyan helyen éltek, ami a világörökség része?

Forrás:
https://www.facebook.com/tasmaniaparks/

De mit is keresnek pontosan? Egy önálló, egészséges felnőttet, aki bizonyítottan képes élni és dolgozni is távoli, magányos helyen. Aki képes a gondnoki szolgáltatások elvégzésére, beleértve a gépek és az épületek karbantartását is. Mindezek mellett pedig napi időjárási megfigyeléseket kell csinálni a meteorológiai intézetben. Ehhez természtesen kapnak a jelentkezők kiképzést és mindezért majd fizetést is.

Mindez önkéntes munka, ami hat hónapra szól, és elsősorban párokat várnak, vagy olyan kisebb csoportot, amiben legalább két ember van. 

Ha eléggé felkeltettem a kíváncsiságotokat, akkor itt vagy itt még több információt találtok róla. És ne felejtsétek el, hogy január 30-ig kell jelentkeznetek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.