Egyéb kategória

Ha ezek közül igaz rátok valamelyik, ti is gyorskajafüggők vagytok

Van az úgy, hogy megkívánjuk a gyorskaját, mert nincs időnk főzni, és mert az van közel. Na de mi van akkor, ha valaki egy kicsit átlépi a határt? Honnan tudhatjuk, hogy teljesen rákattantunk a mekis hambira vagy sült krumplira? Íme a jelek!

vous - 2017.01.21.
Ha ezek közül igaz rátok valamelyik, ti is gyorskajafüggők vagytok

1. Elvonási tünetek

Elsőre ez kicsit furcsának hangozhat, de ha jobban belegondoltok, tényleg van benne valami. Akik nagyon imádják a csokit, és megpróbálják egy időre feladni, azok rövidesen afféle elvonási tüneteket észlelnek magukban. Folyton az édességre gondolnak, állandóan ezt kívánják, és ez csillapíthatatlan – legalábbis egy ideig. Ugyanez a gyorskajánál is megtörténik!

2. Egyre többet akartok

A gyorskajafüggés egyik jele, ha egy idő után már nem elég, amit rendeltetek. Eleinte még csak egy sajtburger jött kis krumplival, aztán azon kapjátok magatokat, hogy dupláztatok az adagon, mert a kis adagtól nem érzitek magatokat olyan jól, mint előtte. Ez azért van, mert kevesebb dopamin szabadul fel a testetekben, ha már hozzászokott az adott kajához.

3. Csak erre gondoltok

Ha valaki azt mondja, „ebéd”, és ti rögtön a gyorskajákra gondoltok, akkor bizony az a függőség egyik jele lehet. Ilyenkor jellemző, hogy folyton ez jár a fejetekben, és persze hogy nehezebben álltok ellen, amikor mást sem kívántok egész nap.

Forrás:
pexels.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.