Egyéb kategória

5 hiba, amit sose kövessetek el a hálószoba berendezésénél

A lakberendezés bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem éppen könnyű műfaj, nem véletlenül kérik annyian lakberendező tanácsát is. Ám ha mégis úgy döntötök, hogy egyedül vágtok bele, összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit mindenképp kerüljetek el, ha nem akarjátok, hogy a hálószobátok az ízléstelenség tengerében ússzon. 

vous - 2021.01.24.
5 hiba, amit sose kövessetek el a hálószoba berendezésénél

Még nyáron határoztam el magam arra, hogy végre leszámolok a régi és (sajnos) nagyon ízléstelen bútoraimmal, amiket még egy lakberendező vetetett meg a szüleimmel több mint tíz évvel ezelőtt. Egészen addig különösebben nem zavart, hol tárolom a ruháim és hol hajtom álomra nap mint a nap a fejem, mígnem egyik nap arra ébredtem, hogy valószínűleg azért alszom olyan iszonyatosan rosszan évek óta, mert a kihúzhatós kanapé már nem nekem való. Innen jött az új ágy ötlete, aztán a bútoroké és végül nem volt megállás az egész szoba átalakításáig.

Én is azt hittem, könnyű lesz: elvégre mire kéne odafigyelni azon kívül, hogy ne üssenek el nagyon a színek egymástól? Hát, rengeteg mindenre. Például arra is, hogy azért ne legyen minden nagyon egyszínű – ebbe a hibába én beleestem, de ha ti megfogadjátok az alábbi tanácsokat, akkor tényleg szuper új szobátok lesz!

Forrás:
pexels

Túl sok kispárna

Kisgyerekként még biztos élvezetes, hogy rengeteg párna vesz benneteket körül (bunkerépítésnél például egyenesen kötelező kellékek), de egy idő után inkább csak túlzsúfolttá teszi a szobát, ráadásul valljuk be, nem is fogjátok túl sok mindenre használni őket. A díszpárnák kényelmetlenek, alváshoz alkalmatlanok, ráadásul ha túlzásba estek velük, még ízléstelenek is. A párnázás túltolt verziója a plüssállatok tárolása, de gondolom, ezt említeni sem kell.

Nincs hova leülni

Nem túl szerencsés, ha a hálószoba csak egy ágyból és néhány szekrényből áll. Egy szék, egy puff vagy heverő mindig jó ötlet, ha másra nem, legalább arra, hogy ne minden cuccotokat az ágyon tároljátok. Egy rendetlen ágyban amúgy sem lehet túl sok mindent csinálni a rossz alváson kívül.

Egyszínűség

A hiba, amibe nekem is sikerült beleesni: minden bútor ugyanabból a kollekcióból való, így totál egyszínű (jelen esetben fehér) lett a teljes szoba. Érdemes variálni a színekkel, de fontos, hogy maradjatok a pasztellnél: fehér, fekete, barna vagy szürke bútorokat válasszatok, az extremitás iránti szenvedélyeteket pedig éljétek ki a kiegészítőknél. Egy színes függöny vagy egy jól megválasztott kép jól feldobja a szoba hangulatát, viszont bármikor könnyen variálható, így nem kell lecserélni az egész garnitúrát, ha legközelebb valami újításra vágytok.

Forrás:
Valspar

Kevés, vagy éppen túl sok fény

Egy mennyezeti világítás nem lesz elég, ha nem akartok minden reggel ébredés után megvakulni. Szerezzetek be egy olvasó- vagy állólámpát, amivel állítgathatjátok a fényviszonyokat, anélkül, hogy bevilágítanátok az egész teret. És ha már a fényeknél tartunk: a legszerencsésebb, ha száműzitek az olyan elektronikai cuccokat a hálószobából, mint a tévé vagy a laptop, ezek úgyis csak idegesítenének.

Túlzsúfoltság

Van egy szó, ahogyan azokat a szobákat nevezzük, amiben egyszerre alszunk és dolgozunk: gyerekszoba. Ha a lakásotok nem csak egy szobából áll, felejtsétek el, hogy mindent ugyanott tároltok, ahol alszotok. Ha tehetitek, az íróasztal és a könyvespolcok kerüljenek át egy másik helyiségbe, ahol nagyobb a hely és jobban elfértek tőlük. Na jó, egy-két polc még belefér, de minél több a tárolóhelyiség, annál valószínűbb, hogy hatalmas kupi lesz a későbbiekben. Törekedjetek inkább a letisztultságra!

lakás takarítás

Kihívás: így varázsoljátok ragyogóvá a szobátokat 60 perc alatt!

A takarításra sokan egy teljes napot szánnak a heti beosztásukban, pedig erre nincs feltétlenül szükség. Persze nem szeretnék senkit átreformálni, csupán útmutatást nyújtani egy gyors szobatakarításhoz. Ugyanis azt állítom, hogy mindössze 60 perc elég a háló rendbetételére. Ki tudja, lehet, valamikor a VOUS-lányokat is kihívom egy próbára!

A cikk folytatását ITT találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.