Egyéb kategória

Ha a Golden Globe-on indulhatnánk, a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

Általában úgy várjuk a Golden Globe-díj-átadót, mint a M̶e̶s̶s̶i̶á̶s̶t az Oscart. Izgatottan, vajon abban az évben ki viheti el a szobrocskát, hogy melyik híresség milyen ruhakölteményben jelenik majd meg, lesz-e valami móka, baki vagy egyéb szuperizgalmas pillanat. Én személy szerint még azt is, mely híres séfek sorakoztatják majd fel az ünnepi ételeket a hírességeknek, és mi lesz majd a menüsoron!

vous - 2017.01.08.
Ha a Golden Globe-on indulhatnánk, a díj helyett mi akár már a menüsorral is beérnénk

A Golden Globe – talán mondanunk sem kell – az egyik legpuccosabb esemény Amerikában. A közel 1300 vendég körasztaloknál foglal helyet, és a díjátadó közben többfogásos vacsora fölött nézhetik a műsort. A díjátadónak több mint négy évtizede a Beverly Hilton hotel biztosít helyet, az ételeket pedig a hotel sztárséfjei.

Az exkluzív fogások minden évben szemet gyönyörködtetőek. De ez még önmagában nem elég, gondoljatok csak bele, mekkora kihívás lehet olyan ízeket és állagokat összeállítani, amiket még a legfinnyásabb sztár is boldogan elfogyaszt, és ezen az eseményen több mint ezer van belőlük! A szakácsok tehát a különleges igényű vendégek igényeit is ki kell hogy szolgálják. Szerencsére azonban nem ők vannak túlnyomó többségben, de a menüsoron így is helyet kapnak vegetáriánus és különböző diétás ételek is.

húsevő vegán vegetáriánus

Unjátok az örök vegán-húsevő vitát? Most pontot teszünk a végére

„Aligha akad közöttünk olyan, aki ne keveredett volna már órákon át tartó, parázs vitába valakivel, aki másfajta étrendet követett, mint ő: vegák-vegánok a húsevőkkel, illetve fordítva. Nemritkán a sértések, megaláztatások is a napirend részét képezik, holott az örök harcnak nem sok értelme van. Rögtön el is áruljuk, miért…

Ezen a gálán azonban nemcsak a hírességek fontosak, hanem azok is, akik a partiról, látványról vagy akár az exkluzív fogásokról gondoskodnak. Az ételekre pedig olyannyira kíváncsi a sajtó is, hogy a gálán felszolgált menüt pár nappal az esemény előtt be is szokták mutatni. Így a séfek is reflektorfénybe kerülhetnek.

Objektum doboz

Mesteri finomságok

Elképesztően nehéz feladat lehet egy ilyen menüsor összeállítása akkora mesterszakácsoknak is, mint Alberico Nunziata – aki tavaly csatlakozott a Beverly Hilton csapatához. De legalább ennyire nehéz dolga lehet Thomas Henzinek is, aki immáron – ugyan rutinnal a háta mögött – hetedik éve álmodja meg a desszertcsodákat a hírességeknek ezen a jeles napon.

Henzi azonban nem is kockáztat:

Mindenki imádja a csokit, így idén sem marad ki a menüből!” – mondta.

Objektum doboz

Na de nem csigázunk titeket tovább, mutatjuk is az idei háromfogásos olasz-kaliforniai fúziós menüt:

Golden saláta: fűszernövényekkel, vörös és arany céklával, rukkolával, morzsolt kecskesajttal, grepfruittal, retekkel, pörkölt pisztáciával és lime-öntettel

Duó főfogás: Grillezett tengeri sügér zellerpürével, aszalt paradicsomos pestóval, citromolajjal, illetve grillezett bélszín (filé mignon) a tetején erdei gombákkal, vargányás rizottóval és enyhén fokhagymás brokkolivirágokkal

Vegetáriánus főétel: Krémes gombarizottó, szezonális zöldségekkel

Desszertvariációk:

  • Delizia – nápolyi mandulás sütemény narancsos mascarponekrémmel
  • Profitterol: amarettós vaníliakrémmel töltve, tetején ropogós-cukrozott mandulával és csokoládészósszal
  • Csokoládés desszert: gianduja csokoládé rétegezve pralinéval, amarettós csokoládémousse-szal, mogyoróval és frissítő eperöntettel
Objektum doboz

És milyen mennyiségekre van szükség 1300 ember jóllakásához?

  • Több mint 800 kiló chilei tengeri sügérre
  • Több mint 1800 kg zöldségre
  • Majdnem 300 kg bélszínre, illetve gombás rizottóra

Na de az italokról se feledkezzünk meg. Ha pedig Golden Globe, akkor Moët & Chandon! Ők azok, akiknek 24 éve töretlenül köszönhetik a sztárok a habzó finomságokat.

Tudtátok, hogy más-más pezsgős cégek más-más rendezvényre vannak leszerződve? A legnagyobb nevek már évtizedekkel ezelőtt leosztották maguk között a szerepeket!

Objektum doboz

Na de mennyi fogy a pezsgőből ezen az estén? A korábbi adatok szerint:

  • 1500 minipalack
  • 125 karton 2004-es évjáratú Grand Vintage és Rosé magnum palack
  • 500 koktélkülönlegesség
fehérbor alkohol pohár

Lehidaltunk: ennyi alkohol fogyott tavaly a Golden Globe-gálán

„Hogy miről szól a Golden Globe? Sztárokról, díjakról, meseszép ruhakölteményekről és persze a pezsgőről. Végre az is kiderült, mennyi alkoholt fogyasztottak a hollywoodi hírességek.”

Gondoljatok csak bele, ez még csak a pezsgő, de ezenfelül ott vannak még a különböző alkoholos koktélok, felesek, sörök, borok, üdítők és társaik.

Egy ilyen habzsi-dőzsiben mi is szívesen részt vennénk! És ti?

Ajánlott cikkek