Egyéb kategória

Töltsetek minőségi időt a nagyszüleitekkel – ez meghosszabbíthatja az életüket!

Minden nagyszülőkkel töltött idő kincs, ezt jól tudjátok ti is, ha olyan szerencsések vagytok, hogy élnek még a nagyszüleitek. Ezt egy tanulmány is igazolja, amely szerint érdemes minél többet együtt lógnotok a nagyszüleitekkel. 

vous - 2017.01.05.
Töltsetek minőségi időt a nagyszüleitekkel – ez meghosszabbíthatja az életüket!

JAMA Internal Medicine kutatása 1600, 71 év átlag életkorú ember életét követte nyomon. Először is azt kérdezték az idősektől, hogy általánosságban mennyire érzik magukat magányosnak. Ezek után 6 éven át követték az életüket: hányan haltak meg, hány embernek változott az egészségi állapota, stb. Eredményük szerint többségében azok a 60 év felettiek hunytak el, akik előzőleg magányosnak vallották magukat. 

mama

Köszönjük, nagyi! – dolgok, amikért igazán hálásak lehetünk nekik

Alig várom, hogy hazaérkezzek. Izgatottan felállok a kerítés betonperemére, hogy elérjem a csengőt. Várom, hogy a bent sertepertélő idős hölgy félve kitekintsen, majd felkiáltva a kapu felé siessen úgy, ahogy szokott. Minél előbb igyekszik eltüntetni a közénk álló kaput, hogy magához ölelhessen. Ő a nagymamám.

A cikk folytatása ITT jön!

A kutatók szerint fontos megemlíteni, hogy a magányos emberek nem minden esetben voltak fizikailag egyedül. Volt olyan személy, aki bár nagy családban élt, mégis elszigeteltnek érezte magát.

Éppen ezért nem elegendő, ha sok időt töltötök a nagyszüleitekkel, fontos, hogy az együttlét minőségi legyen, és ez akár meg is hosszabbíthatja az életüket. A magyarázat nagyon egyszerű: ez segíthet nekik csökkenteni a magányosság érzését. 

Szerintem már tudjátok, hová mentek hétvégén! 

Ajánlott cikkek