Egyéb kategória

Töltsetek minőségi időt a nagyszüleitekkel – ez meghosszabbíthatja az életüket!

Minden nagyszülőkkel töltött idő kincs, ezt jól tudjátok ti is, ha olyan szerencsések vagytok, hogy élnek még a nagyszüleitek. Ezt egy tanulmány is igazolja, amely szerint érdemes minél többet együtt lógnotok a nagyszüleitekkel. 

vous - 2017.01.05.
Töltsetek minőségi időt a nagyszüleitekkel – ez meghosszabbíthatja az életüket!

JAMA Internal Medicine kutatása 1600, 71 év átlag életkorú ember életét követte nyomon. Először is azt kérdezték az idősektől, hogy általánosságban mennyire érzik magukat magányosnak. Ezek után 6 éven át követték az életüket: hányan haltak meg, hány embernek változott az egészségi állapota, stb. Eredményük szerint többségében azok a 60 év felettiek hunytak el, akik előzőleg magányosnak vallották magukat. 

mama

Köszönjük, nagyi! – dolgok, amikért igazán hálásak lehetünk nekik

Alig várom, hogy hazaérkezzek. Izgatottan felállok a kerítés betonperemére, hogy elérjem a csengőt. Várom, hogy a bent sertepertélő idős hölgy félve kitekintsen, majd felkiáltva a kapu felé siessen úgy, ahogy szokott. Minél előbb igyekszik eltüntetni a közénk álló kaput, hogy magához ölelhessen. Ő a nagymamám.

A cikk folytatása ITT jön!

A kutatók szerint fontos megemlíteni, hogy a magányos emberek nem minden esetben voltak fizikailag egyedül. Volt olyan személy, aki bár nagy családban élt, mégis elszigeteltnek érezte magát.

Éppen ezért nem elegendő, ha sok időt töltötök a nagyszüleitekkel, fontos, hogy az együttlét minőségi legyen, és ez akár meg is hosszabbíthatja az életüket. A magyarázat nagyon egyszerű: ez segíthet nekik csökkenteni a magányosság érzését. 

Szerintem már tudjátok, hová mentek hétvégén! 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.