Egyéb kategória

4 orvosi vizsgálat, amire huszonévesen is el kell mennetek

Huszonévesen az ember hajlamos elbagatellizálni és mit sem törődni az egészségével. Ez viszont nagyon nagy hiba. Sajnos a fiatalokat sem kerülik el a súlyos betegségek, ti ne legyetek a „velem ez úgysem történhet meg emberek”, járjatok fiatalon is orvosi vizsgálatokra, szűrésekre, leginkább ezekre!

vous - 2017.01.02.
4 orvosi vizsgálat, amire huszonévesen is el kell mennetek

Bőrgyógyászat

Napozunk, szolizunk, és sajnos olykor leégünk. Nagyon fontos, hogy fiatalon is rendszeresen ellenőrizzük az anyajegyeinket, elsősorban önvizsgálattal. Ha bármilyen elváltozást vagy gyanús anyajegyet észleltek, akkor irány a bőrgyógyász!

Nőgyógyászat – rákszűrés

A szexuális élet megkezdésétől ajánlott a nőknek rendszeresen nőgyógyászhoz járni, bár egyes orvosok ezt két évben határozzák meg, de ha évente jártok rákszűrésre, súlyos betegségeket előzhettek meg.

A mellrák szűrése alapesetben 40-45 éves kor alatt tapintásos vizsgálattal történik – a nőgyógyász végzi ezt is.

orvos doktor vizsgálat

Semmi nem történik véletlenül – A testünk jelez, csak olvasni kell belőle

Valami nincs rendben. Folyamatosan megfázással, allergiával küzdötök, fáj a gyomrotok, a torkotok vagy a fejetek. Az orvosok azonban semmit sem találnak, ami mindezt indokolná, szerintük makkegészségesek vagytok.

A cikk folytatása ITT jön!

Fogorvos

Minimum kétévente, de évente se árt ellenőriztetni a fogaitokat. Egy fogkő-eltávolítással egybekötött vizsgálat során a fogorvos nemcsak a fogakat ellenőrzi, hanem észreveszi a szájban a rákmegelőző állapotokat is.

Koleszterinteszt

A rendszeres koleszterinszint-mérés MÁR FIATALON csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Emellett pedig az egészséges táplálkozással és életmóddal is tehettek magatokért.

Vigyázzatok az egészségetekre!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.