Egyéb kategória

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet

Vannak dolgok, amik nap mint nap nyomasztanak bennünket, vannak olyanok, amikhez görcsösen ragaszkodunk, és vannak olyanok is, amelyeknek már „lejárt a szavatossági idejük”. Hogy mit tegyünk velük? Engedjük el őket!

vous - 2021.09.08.
„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet

Persze ez így kimondva könnyűnek tűnik, a gyakorlatban azonban már sokkal nehezebb feladat. Egyrészt sokszor azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, másrészt van, hogy ha meg is próbálkozunk vele, kudarcba fullad a küldetés, mert elengedni valamit baromi nehéz, azonban nagyon fontos! Fontos ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni.

Engedd el, hogy ne emésszen! – A megbocsátás nektek jó, nem annak, aki megbántott

Engedd el, hogy ne emésszen! – A megbocsátás nektek jó, nem annak, aki megbántott

„Megcsaltak, elhagytak, hazudtak nektek? Vagy még ennél is komolyabban bántottak, ami mindenki szerint megbocsáthatatlan? Mégis meg kell tennetek, hogy szépen lassan elengeditek a bennetek munkáló dühöt, olyannyira, hogy már nem akartok revansot, megtorlást, már nem akarjátok megbüntetni az illetőt. Na nem azért, mert elfelejtitek a bűnét, hanem mert különben titeket emészt fel a kínzó fájdalom és a harag.”

A rákocskák, kígyók és ki tudja még mennyi lény is csak úgy tud fejlődni, ha megszabadul régi páncéljától. Csak így adhatnak teret egy új életnek, egy új kezdetnek.

Ha nem lépitek meg, akkor dühössé, ingerültté, sértődötté, vagy épp félénkké válhattok. Hogy ezt elkerüljétek, engedjétek el mindazt, ami frusztrál benneteket. Dolgozzatok ezen! Sajnos egyik percről a másikra, robotként vagy épp csettintésre nem fog menni. Figyeljetek befelé, cselekedjetek szívből, és előbb-utóbb menni fog!

Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni – Buddha

Tiszta lappal

Azt hiszem, nincs is jobb alkalom az elengedésre, mint az év vége, illetve az új év kezdete, amikor letehetjük a csomagunkat, és újult erővel, jóval könnyebben és szabadabban kezdhetünk egy új fejezetet az életünkben.

Forrás:
Flickr / Lewis Minor, Freepik

Elengedés alatt számtalan dolgot érthetünk: elengedni egy személyt – kitörölni a gondolatainkból, megszabadulni egy csomó felesleges tárgytól, vagy egy óriási kiáltással és/vagy sporttal megszabadulni a bennünk lévő feszültségtől.

A lényeg, hogy mindentől, amit terhesnek érzünk, minél hamarabb próbáljunk meg elválni. Ahhoz ugyanis, hogy önmagunkra találjunk, és jól érezzük magunkat a bőrünkben, ez ELENGEDHETETLEN!

  • Szakított veletek a pasitok? Minden olyan tárgytól, ami rá emlékeztet, szabaduljatok meg mielőbb. Ha erre képtelenek vagytok, legalább dobozoljátok be ezeket a holmikat, hogy ne legyenek szem előtt. Azzal, hogy folyton ezeket nézegetitek, csak a sebeiteket tépitek fel újra és újra.
Ha van a lakásban olyan tárgy, ami az exeteké, jobb, ha elolvassátok ezt a cikket

Ha van a lakásban olyan tárgy, ami az exeteké, jobb, ha elolvassátok ezt a cikket

Tudtátok, hogy az otthonotok mennyi mindent elárul rólatok? Nem, nem csak azt, hogy tisztaságmániások, kupisok, romantikusok, esetleg mániákus gyűjtögetők vagytok, vagy hogy milyen az ízlésetek. Elárulja azt is, ha valami nincs rendben a lelketekkel.

  • Felesleges tárgyakkal van tele a lakásotok? Szanáljatok! Csak elkezdeni nehéz, de meglátjátok, amit egy jó kis „készletkisöprésre” adjátok a fejeteket, mint ha mázsáktól szabadulnátok meg. Ha ráadásul nem a kukában, hanem rászorulóknak, szeretetszolgálatoknak külditek el a – számotokra – felesleges holmikat, még jobban fogjátok magatokat érezni.
     
  • Úgy érzitek, nem vagytok jó helyen? Nem érzitek jól magatokat egy társaságban, munkában vagy sportban? Ne féljetek kimondani! Ezeken a helyzeteken csak ti tudtok változtatni, illetve csak ti tudtok váltani. Lépjetek ki a komfortzónátokból!

Minél könnyebben megy majd az elengedés, annál több öröm ér majd benneteket, annál nyitottabbak lesztek a világra és másokra, sőt kevesebb csalódás is fog érni benneteket már pusztán azáltal, hogy jobban kezeltek majd egy adott helyzetet.

A múlt az a múlt

Ami egyszer megtörtént, az akkor és ott le is zárult, az emlékeket persze tovább vihetjük – amelyek az idő múlásával szerencsére sokszor meg is szépülnek –, de ha csak szenvedést okoznak, el kell engedni őket.

Ha nem így tesztek, és a rossz dolgokra fókuszáltok, csak felesleges energiát fordítotok valamire, amivel folyamatosan életben tartjátok, ez pedig befolyásolja majd a jövőtöket.

Az elengedéssel nem lezártok valamit, hanem pont hogy egy újabb fejezet veszi majd kezdetét!

Ajánlott cikkek