Egyéb kategória

8 szuper hajszárítós trükk: legyen olyan a hajatok, mint fodrász után!

A dús hajzuhatag örök divat minden korban, hisz mindig hódít a csodálatosan ragyogó, hosszú és egészséges lobonc, mely a nők egyik szexepilje lehet. Következzen 8 tipp, ami olyan frizurát varázsol nektek, mintha most jöttetek volna a fodrásztól!

vous - 2020.10.16.
8 szuper hajszárítós trükk: legyen olyan a hajatok, mint fodrász után!

Biztosan ti is ismeritek azt a kellemes, elégedett érzést, ami akkor fog el, mikor kisétáltok a frissen megcsinált hercegnős hajatokkal a fodrásztól. (Persze csak ha nem értette félre, hogy mit is szeretnétek, és nem vágott le a hajatokból 5 centi helyett 20-at.) Tehát, sétáltok az utcán, a hajatokba belekap a szél, az emberek megnéznek maguknak: „nagyon csinos ez a lány!”

Ti pedig büszkén és boldogan sétáltok tovább, akár egy szupermodell. Majd néhány órával később, akárcsak Hamupipőke meséjében, a varázslatnak vége. Sajnos. A Popsugar szerzője valószínüleg maga is szembesült ezzel a szomorú problémával, hiszen nemcsak kereste, de meg is találta rá a megoldást! Mutatom, így legyen olyan a hajatok, mintha mos jöttetek volna a fodrásztól: 

1. Előszárított haj

Mielőtt megszárítanátok a hajatokat, mindig töröljétek végig egy törölközővel. Így megspóroljátok a szárítási idő egy részét! Majd fésüljétek ki a hajatokat jó alaposan és tekerjetek a fejetekre törölközőből turbánt. Hagyjátok rajta 3–5 percig, majd vegyétek le és szorítsatok meg egy-egy nagyobb hajtincset. Ha száraz, jöhet a következő lépés! Amennyiben még nagyon vizes, ismételjétek a turbános részt.

Objektum doboz

2. Csatoljátok fel a fúvócsövet

A fúvócső csodákra képes! Távol tartja a hajatokat a hajszárító legmelegebb részétől és ahelyett, hogy szétszórtan érné a levegő, egy helyre koncentrálódva fogja szárítani. Sőt, ha lefele szárítotok vele, nem pedig felfele, akkor gyönyörűen kisimítja a hajatokat! 

3. Osszátok a hajatokat 4 részre 

Szedjétek szét négy részre a hajatokat: 1 rész elöl, 2 oldalt és 1 hátul. Ehhez a legjobb segédeszköz a krokodilcsat, de mást is használhattok. Bontsátok ki az elülső részt, formázzátok, ha kész, jöhet a sorban következő. 

Objektum doboz

4. Mindig elöl kezdjétek a formázást

Mindig elöl kezdjétek a formázást, mivel ott van a legtöbb kósza hajszál, az a rész veszi el a legtöbb időt és az látszik a legjobban. Ráadásul ha még türelmetlenek is vagytok, könnyen meglehet, hogy azt, amit későbbre hagytok, már nem lesz kedvetek hosszú perceken át formázni. És lássuk be, inkább hátul legyen kicsit szétesve, mint elöl! 

5. Használjatok megfelelő méretű fésűt

Gondosan válasszatok fésűt! Hiába mondják, hogy a nagy körfésűk a jók, ez nem igaz. Inkább kicsivel kisebbet vegyetek, azt jól körbeéri a hajatok, így könnyebb lesz göndörre szárítani. És hogyan találjátok meg a legjobb fésűt a hajatokhoz? Korábbi cikkünkből megtudjátok!

Objektum doboz

6. Növeljétek a hajatok térfogatát

Ezzel azt hiszem, nem mondok újat, ahhoz, hogy extra térfogatot hozzatok létre erős, egész napon át tartó tartással, meg kell emelnetek a hajtöveknél is a hajat, mivel a dolog ott kezdődik. Emeljétek felfelé a hajatok egy részét, majd kezdjétek el felfelé fésülni egészen a hajtövektől, miközben szárítjátok. Meglátjátok, megéri! 

7. Használjátok a hűtőgombot

Bár ez nem biztos, hogy mindegyikőtök hajszárítóján van, de akinek igen, az használja előszeretettel! Ez egy tökéletes befejezése lehet a hajformázásnak: nyomjátok be a gombot és óvatosan fújjátok végig hideg levegővel a hajatokat. Így lezárjátok a kutikulákat, fényesebbé teszitek a hajat és simábbá is varázsoljátok azt. 

Objektum doboz

8. Az utolsó lépés

Fixáljátok a hajatokat, nehogy kárba vesszen a munkátok! Fújjatok rá hajlakkot, így tartós lesz a hatás. 

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogyan lesz gyönyörű és egészéges a hajatok, akkor ezt a cikket olvassátok el! 

Ajánlott cikkek