Egyéb kategória

Merjetek változni, nem fogtok csalódni! – Avagy ilyen az élet a komfortzónán túl

„Nagyon eseménydús egy év van mögöttem, de azt hiszem, most már végre kimondhatom: a helyemen vagyok. Bent vagyok az álomegyetemen, és végre jól érzem magam a bőrömben. És hogy mi kellett ehhez? Kizárólag én” – meséli Móni, aki a VOUS vendégszerzői felhívására jelentkezett. A következő sorokban Kara Mónika írását olvashatjátok arról, mennyire jó a komfortzónán kívül.

vous - 2016.12.31.
Merjetek változni, nem fogtok csalódni! – Avagy ilyen az élet a komfortzónán túl

Régebben hajlamos voltam arra, hogy csak akkor láttam jónak és értékesnek magam, ha ezt más is megerősítette. Ha ez megtörtént, akkor egy darabig rendben voltam, de nagyon könnyű volt kibillenteni ebből az állapotból. A kishitűség és az önbizalomhiány a mindennapjaim meghatározó részei voltak. Hiába éreztem magam erősnek, csinosnak és magabiztosnak otthon,

amint kiléptem az utcára, az volt az első gondolatom, hogy más mennyivel szebb és jobb nálam.

Legtöbbször inkább bent maradtam a komfortzónámban, ahol jól és biztonságban éreztem magam. Belegondolni is félelmetes, mennyi mindenről maradtam le, mennyi lehetőség vált múlt idővé anélkül, hogy valaha is valóra válhatott volna. És bár tudtam, hogy ez egyáltalán nem jó így, változtatni nem volt erőm.

„Az utamnak még nincs vége: elkezdtem megismerni és megszeretni magam” – szenvedélyemmé vált a változás

„Az utamnak még nincs vége: elkezdtem megismerni és megszeretni magam” – szenvedélyemmé vált a változás

„Sokáig passzív szemlélője voltam az életemnek. Egészen addig, amíg az események sodrása azt nem hozta, hogy 18 évesen egyedül töltöttem egy hónapot külföldön. Iszonyú nehéz volt, majd lassan rájöttem, hogy mennyit változtam már ennyi idő alatt is, és így indultam el az új függőségem útján: a változásén.”

Egy korábbi vendégszerzőnk írását ITT olvashatjátok tovább.

Aztán 17 évesen elmentem életemben először a pesti éjszakába a barátaimmal, és nagyon büszke voltam magamra, jó érzés volt „kint” lenni. Legközelebb pedig már még bátrabb voltam, és ez a fiúknak is feltűnt, ez pedig különösen jót tett az önbizalmamnak. 18 évesen, mint derült égből villámcsapás, beütött az első szerelem, aminek nagyon sokat köszönhetek, a legjobbkor jött, a legváratlanabb helyről, és végre én is elhittem, hogy szép, okos és értékes vagyok. Akkor ez nagyon kellett.

Aztán idővel rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen semmivel sem vagyok előrébb, ugyanis még mindig másoktól várom a megerősítést…

Néhány év után az élet úgy hozta, hogy ismét szingli lettem, és úgy éreztem, itt a világ vége. Rengeteget szenvedtem, de a sors nem hagyta, hogy keseregjek. Nyáron rengeteg élményt szereztem, rengeteg pozitív impulzus ért, és egyszer csak elkezdtem jobban érezni magam a bőrömben. Ráadásul nemcsak azért, mert más azt mondta, hanem belülről, természetesen fakadt.

Forrás:
depositphotos

Életemben először utaztam egyedül külföldre, és ez nagy hatással volt rám és az életemre is, ugyanis kint rátaláltam önmagamra. Boldog voltam, és nyitott, még magamat is megleptem azzal, hogy ilyen is tudok lenni. A világ hirtelen egy sokkal szebb helynek tűnt, új barátokkal, új élményekkel – és az új énemmel.

Még kint megfogadtam, hogy ezt a szemléletet itthon is folytatni akarom, és azt kell hogy mondjam, eddig szuperül megy. Nem mondom, hogy olykor nem nehéz, de megéri az összes befektetett energiát. A környezetem nem győz ámuldozni, hogy „jééé, te ilyen is tudsz lenni?”. Majd sorra elhalmoznak bókokkal.

Ilyenkor mosolyogva mondom, hogy igen, most már ez vagyok én.

És hogy mi kellett mindehhez? Én, és az, hogy megváltoztassam a gondolkodásomat, és nyitott legyek a világra, az új dolgokra. Nagyon igaz a mondás: a komfortzóna egy nagyon jó hely, de soha semmi nem történik ott. Igenis ki kell próbálni mindent, mert ha mégsem tetszik, maximum annyit mondunk: én legalább megpróbáltam. Ne feledd, ha te rámosolyogsz a világra, az vissza fog mosolyodni rád. Tapasztalatból mondom!

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek