Egyéb kategória

72 év után új fordulatot vett Anne Frank története

Elképesztő, de lehet, hogy 72 évig rosszul értelmezték a történészek Anne Frank történetét. A legújabb kutatás ugyanis az elfogás körülményeire koncentrált, és így kiderült, hogy a rendőrök talán nem is zsidók után kutattak a házban.

vous - 2016.12.19.
72 év után új fordulatot vett Anne Frank története

A történészek eddig kizárólag arra koncentráltak, ki leplezhette le Anne Frank búvóhelyét. A legújabb történeti kutatás azonban az elfogás körülményeire összpontosított, és a holland rendőrség feljegyzései alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a rendőrök valójában nem is zsidók után kutattak a házban – írja a BBC.

Objektum doboz

A feljegyzések alapján ugyanis az augusztusi razzia, melynek során a házban rejtőzködő zsidókat felfedezték, valójában nem ellenük, hanem a csempészek ellen irányult, akiket már korábban letartóztattak (erről Anne Frank is beszámolt a naplójában). Sőt, a legújabb feltevést támasztja alá az is, hogy az őket leleplező rendőrök nem a rendőrség zsidók után kutató egységéhez tartoztak, hanem feketézőket kerestek.

naplo-iras-fuzet-notesz-emlekek

Híres naplók, amiket nektek is el kell olvasnotok

A naplóknak értékük van. Főleg, ha később híresek lesznek azok a sorok, amiket „mert miért ne?” alapon leírtunk. Most olyan híres naplókat mutatunk nektek (felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt), amiket mindenképp el kell olvasnotok egyszer!

A teljes cikket ide kattintva megtekinthetitek.

Viszont az furcsa, hogy a házkutatás két órán keresztül tartott – sokkal tovább, mint egy átlagos akció. A kutatók így annyit jelentettek ki, hogy Anne Frank eleve komoly veszélyben volt amiatt, hogy csempészekkel élt egy házban. Viszont azt egyelőre nem tudni, hogy emiatt bukott-e le, vagy valaki feldobta őket.

Ajánlott cikkek