Egyéb kategória

„Két pusziért se vihetlek haza?” – Ezért nem választom többet a taxit

Volt már, hogy azért nem indultatok el bulizni, mert nem tudtátok hogy megoldani a hazamenetelt? A taxi túl drága, az éjszakai busz meg nem feltétlen a legbiztonságosabb. Eddig, ha tehettem, én is taxival jöttem haza. EDDIG! Ám nemrég történt velem egy megdöbbentő eset, ami miatt teljesen megváltozott a véleményem az előbbi állításról. Átgondoltam, melyik is az, amelyik tényleg biztonságos…

vous - 2016.12.03.
„Két pusziért se vihetlek haza?” – Ezért nem választom többet a taxit

Mikor a barátaimmal elindulunk felfedezni Budapestet éjjel, első gondolataim közé tartozik, hogy hogyan megyek majd haza. Hiszen úgy kell készülnöm, meg kell néznem a buszokat, mert bár 30 percenként jár, mégsem szeretnék egyedül várakozni a sötétben részeg fiatalok között.

Szüleimet megnyugtatja a tudat, ha taxival megyek haza, de néha olyan horrorárakon tudnak elfuvarozni, hogy azt inkább másra költeném. Budapesti bérletem pedig van, ezért sokszor gondolom át azt a lehetőséget is, hogy felszállok egy éjszakai buszra. Igen, akadnak rajta olyan figurák is, akik szinte alig tudnak magukról. DE! Ott van a sofőr, rajtuk kívül még rengeteg ember utazik, akik dolgozni mennek vagy onnan jönnek, illetve előfordul, hogy ellenőrök is vigyáznak a rendre.

Szóval eddig nem volt egy rossz tapasztalatom se az éjszakai buszokon. Remélem, nem is lesz, mert ezentúl csak azzal fogok közlekedni. Kétszer, sőt háromszor is átgondolom, hogy taxiba szálljak-e egy idegen ember mellé.

Természetesen, ha valakinek már van egy megszokott, biztonságos taxitársasága, az oké. Nekem nincs. Talán ezért is járhattam volna nagyon rosszul.

Objektum doboz

Hajnali három lehetett, amikor a Deák téren várakoztam a buszomra. Mivel 25 percet kellett volna állnom a hidegben, ráadásul éhes is voltam, ezért gondoltam, a legközelebbi helyen elfogyasztok egy gíroszt. Így is lett, sőt inkább elvitelre kértem, nehogy lekéssem a ritkán járó éjszakait. Bevallom, nem lehettem a legszebb látvány, ahogy próbálom úgy enni a pitát, hogy ki ne essen belőle a hús, és ne is csepegtessem le magam a csípőssel, ráadásul bulizós ruhát sem vettem fel. Viszont egy taxisnak elég vonzó lehettem, ha így is leszólított.

Megkérdezte, nem akarok-e hazamenni taxival. Úgy gondoltam, ha elfogadható áron elvisz, talán átgondolom. Amikor nem tudott rá semmit mondani, annyival letudta, hogy:

Biztos, hogy meg tudunk valamiben állapodni.

Tessééék?! Hirtelen azt sem tudtam, mit mondjak, annyira meglepett. Hiszen megelőlegeztem neki a bizalmam. Taxis. Csak nem csinál semmi olyat. Végül kinyögtem, hogy „nem, kösz”, és továbbsétáltam. Ő pedig utánam kiabálta:

Na, két pusziért se vihetlek haza?

Annyira megdöbbentett ez az egész, hogy csak egy dolog fogalmazódott meg bennem:

Egy ideig nem ülök be taxiba.   

Címkék: #biztonság #busz #taxi
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.