Egyéb kategória

5 horrorsztori a fogamzásgátlókról, amit nektek is ismernetek kell

A megfelelő fogamzásgátló megtalálásának fontossága nem csak mese. Ha nem a ti testetekre „szabott” gyógyszert szedtek, könnyen komoly betegségek is kialakulhatnak, szélsőséges esetben pedig akár bele is halhattok. Nagyon durva fogamzásgátlós horrorsztorik következnek!

vous - 2021.12.22.
5 horrorsztori a fogamzásgátlókról, amit nektek is ismernetek kell

Dührohamok

„Az üres narancslédoboz annyira felbosszantott, hogy törtem-zúztam a konyhában. Annyira ingerült voltam, hogy nem ismertem magamra. Vizsgálatok után kiderült, a fogamzásgátló miatt voltam ön- és közveszélyes.”

hajléktalan

„Nemcsak szörnyű, de undorító is” – ilyen hajléktalanként menstruálni

Bizonyára ti is gondolkoztatok már azon, hogy az utcán élő emberek hogyan oldják meg a mindennapi higiéniát. Nos, sajnos nehézkesen. Ez pedig egy hajléktalan nőre hatványozottan igaz. Milliónyi hajléktalan él világszerte, akik mindennap higiéniai porblémákkal küzdenek. Nem tudnak kényelmesen tisztálkodni, a nedves törlőkendő nem megoldás, és számukra az sem mindig elérhető.

Korábbi cikkünket ITT olvashatjátok.

Agyvérzés

„26 éves voltam, amikor szélsőségesen erős fejfájások gyötörtek, így a vőlegényem unszolására elmentem orvoshoz. A CT után kiderült, hogy agyvérzésem volt. Egy vérrög blokkolta a vér áramlását az agyamban. Mikor megtudták az orvosok, hogy fogamzásgátlót szedek, egyértelmű volt az ok.” Dr. George Teitelbaum szerint az a nő, aki fogamzásgátlót szed, emellett pedig dohányzik, növeli a vérrögök kialakulásának kockázatát.

Idegösszeroppanás és depresszió

„A hirtelen hangulatváltozásaimat erős pánikrohamok követték. Két hétig teljesen elszigetelve éltem, ki sem mozdultam a lakásból.”

fogamzásgátló antibébi tabletta

Egy lépéssel közelebb kerültünk a férfiaknak készült fogamzásgátlókhoz

Az orvostudomány tényleg folyamatosan fejlődik, és erre tökéletes bizonyíték az, hogy most már egyre nagyobb az esély a férfiaknak való fogamzásgátlók feltalálására. Bizony, ez azt is jelentheti, hogy hamarosan akár búcsút inthettek a gyógyszereknek, lányok!

A cikk folytatása ITT jön!

Tragédia 

A 24 éves Erika miután befejezte a főiskolát utazgatott, élte a fiatal nők életét. 2011 novemberében otthonában összesett és meghalt. Később kiderült, tüdőembóliát kapott, amit valószínűleg a fogamzásgátló okozott.

Vérrög, ismét

„2009 végén egy reggelen élés fájdalommal ébredtem a lábamban. Másnapra belázasodtam, a lábam pedig bedagadt. Orvoshoz mentem, ahol az ultrahang kimutatott egy vérrögöt, ami egyenesen a tüdőm felé száguldott. Vérhígítót kaptam és 6 nap után kijöhettem a kórházból. Az orvosom szerint  nagyon közel jártam a halálhoz.”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.