Egyéb kategória

Ékesítsétek szexi hajtűkkel a zuhatagotokat!

A keleti országokban a haj felékszerezésének nagy hagyománya van, gondoljatok csak a gésákra! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én még gyerekkoromból emlékszem arra, hogy ceruzát próbáltam hajtűnek használni, mintha gésa lennék. Persze közel sem nézett ki olyan menőn, mint a filmekben a japán nők frizurája. 

vous - 2016.11.27.
Ékesítsétek szexi hajtűkkel a zuhatagotokat!

A tradicionális japán hajbavalóknak gyűjtőneve is van: kanzasi. A hajtűtől kezdve a különböző fésűkig több típusba sorolhatóak a japán nők hajékszerei, és többek voltak puszta dísznél. Az igen színes, sokszor látványos kiegészítők sok mindent elárulhattak a viselőjükről, mint például a korát, társadalmi rangját, pozícióját, anyagi helyzetét, családi állapotát. Ezenfelül a gésáknál a gésaképzés különböző stádiumait is jelölték, vészhelyzetben pedig önvédeli eszközzé, fegyverré váltak.

Ma már a hajtűk formáját is nyugatiasították, noha a faváltozat lehet, nem tetszene nektek annyira, vannak olyan dizájndarabok, melyek igencsak csábítanak arra, hogy kontyba tegyétek a hajatokat. Az ásványi kristályokkal, őszi levelekkel díszített darabok ugyanis meglehetősen szépek, de ha Darth Vadert szeretnétek viselni a hajatokban, az is kivitelezhető. Sasoljátok csak!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Címkék: #haj #hajtrend #hajtű
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.