Világ

Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Az UGG lábbelijei a világ talán egyik legmegosztóbb termékei, mindenkinek más a véleménye róluk. Egy valami azonban biztos ezekkel kapcsolatban: nem vegánok. Nagyon nem azok.

vous - 2016.11.23.
Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Remekül fogalmazott a főszerkesztőnk, Eszter akkor, amikor azt mondta: az UGG csizmákat csak imádni vagy utálni lehet. Nos, én bevallom őszintén, az utóbbi kategóriába tartozom, és ezen semmit sem javít a most kiderült hír. A PETA amerikai állatvédő szervezet információi és videója alapján ugyanis azokat a juhokat, melyek ezen lábbelik „alapanyagául” szolgálnak, iszonyatos körülmények között tartják, és borzalmasan bánnak velük. A dologban az egyik legérdekesebb, hogy mindeközben az UGG márka honlapján az olvasható, hogy csak olyan beszállítókkal dolgoznak együtt, akik etikus módon bánnak az állatokkal.

Objektum doboz

A PETA a hivatalos sajtóközleményében úgy fogalmaz, hogy azok, akik UGG csizmát hordanak, szabad utat engednek ahhoz, hogy ezekkel a szerencsétlen állatokkal ilyen szörnyen bánjanak, sőt, akár még meg is öljék a lábbeli miatt. És ameddig továbbra is ilyen hatalmas a kereslet ezen termékek iránt, nincs esély arra, hogy megfékezzék ezt a kegyetlen rendszert.

Az állatvédő szervezet nem beszél a levegőbe, több vizsgálattal is alátámasztották az állításaikat. Három kontinensen, összesen 39 juhtelepen mérték fel a helyzetet, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: csonkítást és erőszakot.

Objektum doboz

Ráadásul azokat az embereket, akik elvégzik ezeket a szörnyű tetteket, az alapján fizetik meg, hogy milyen sok alapanyagot szolgáltatnak be a megrendelőnek. Ehhez pedig nagyon gyorsnak kell lenniük, és a rohamtempóban, a kapkodás közt gyakran megsérülnek a birkák. Ezeket a sebeket pedig fájdalomcsillapító és fertőtlenítés nélkül összevarják.

Ha kíváncsiak vagytok a PETA videójára, mely beszámol a juhtelepen zajló szörnyű helyzetről, akkor ide kattintva megtekinthetitek a felvételt. Azonban szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy durva jelenetek is feltűnnek a kisfilmben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.