Világ

Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Az UGG lábbelijei a világ talán egyik legmegosztóbb termékei, mindenkinek más a véleménye róluk. Egy valami azonban biztos ezekkel kapcsolatban: nem vegánok. Nagyon nem azok.

vous - 2016.11.23.
Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Remekül fogalmazott a főszerkesztőnk, Eszter akkor, amikor azt mondta: az UGG csizmákat csak imádni vagy utálni lehet. Nos, én bevallom őszintén, az utóbbi kategóriába tartozom, és ezen semmit sem javít a most kiderült hír. A PETA amerikai állatvédő szervezet információi és videója alapján ugyanis azokat a juhokat, melyek ezen lábbelik „alapanyagául” szolgálnak, iszonyatos körülmények között tartják, és borzalmasan bánnak velük. A dologban az egyik legérdekesebb, hogy mindeközben az UGG márka honlapján az olvasható, hogy csak olyan beszállítókkal dolgoznak együtt, akik etikus módon bánnak az állatokkal.

Objektum doboz

A PETA a hivatalos sajtóközleményében úgy fogalmaz, hogy azok, akik UGG csizmát hordanak, szabad utat engednek ahhoz, hogy ezekkel a szerencsétlen állatokkal ilyen szörnyen bánjanak, sőt, akár még meg is öljék a lábbeli miatt. És ameddig továbbra is ilyen hatalmas a kereslet ezen termékek iránt, nincs esély arra, hogy megfékezzék ezt a kegyetlen rendszert.

Az állatvédő szervezet nem beszél a levegőbe, több vizsgálattal is alátámasztották az állításaikat. Három kontinensen, összesen 39 juhtelepen mérték fel a helyzetet, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: csonkítást és erőszakot.

Objektum doboz

Ráadásul azokat az embereket, akik elvégzik ezeket a szörnyű tetteket, az alapján fizetik meg, hogy milyen sok alapanyagot szolgáltatnak be a megrendelőnek. Ehhez pedig nagyon gyorsnak kell lenniük, és a rohamtempóban, a kapkodás közt gyakran megsérülnek a birkák. Ezeket a sebeket pedig fájdalomcsillapító és fertőtlenítés nélkül összevarják.

Ha kíváncsiak vagytok a PETA videójára, mely beszámol a juhtelepen zajló szörnyű helyzetről, akkor ide kattintva megtekinthetitek a felvételt. Azonban szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy durva jelenetek is feltűnnek a kisfilmben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.