Világ

Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Az UGG lábbelijei a világ talán egyik legmegosztóbb termékei, mindenkinek más a véleménye róluk. Egy valami azonban biztos ezekkel kapcsolatban: nem vegánok. Nagyon nem azok.

vous - 2016.11.23.
Kiderült a csúnya igazság az UGG csizmákról!

Remekül fogalmazott a főszerkesztőnk, Eszter akkor, amikor azt mondta: az UGG csizmákat csak imádni vagy utálni lehet. Nos, én bevallom őszintén, az utóbbi kategóriába tartozom, és ezen semmit sem javít a most kiderült hír. A PETA amerikai állatvédő szervezet információi és videója alapján ugyanis azokat a juhokat, melyek ezen lábbelik „alapanyagául” szolgálnak, iszonyatos körülmények között tartják, és borzalmasan bánnak velük. A dologban az egyik legérdekesebb, hogy mindeközben az UGG márka honlapján az olvasható, hogy csak olyan beszállítókkal dolgoznak együtt, akik etikus módon bánnak az állatokkal.

Objektum doboz

A PETA a hivatalos sajtóközleményében úgy fogalmaz, hogy azok, akik UGG csizmát hordanak, szabad utat engednek ahhoz, hogy ezekkel a szerencsétlen állatokkal ilyen szörnyen bánjanak, sőt, akár még meg is öljék a lábbeli miatt. És ameddig továbbra is ilyen hatalmas a kereslet ezen termékek iránt, nincs esély arra, hogy megfékezzék ezt a kegyetlen rendszert.

Az állatvédő szervezet nem beszél a levegőbe, több vizsgálattal is alátámasztották az állításaikat. Három kontinensen, összesen 39 juhtelepen mérték fel a helyzetet, és mindenhol ugyanazt tapasztalták: csonkítást és erőszakot.

Objektum doboz

Ráadásul azokat az embereket, akik elvégzik ezeket a szörnyű tetteket, az alapján fizetik meg, hogy milyen sok alapanyagot szolgáltatnak be a megrendelőnek. Ehhez pedig nagyon gyorsnak kell lenniük, és a rohamtempóban, a kapkodás közt gyakran megsérülnek a birkák. Ezeket a sebeket pedig fájdalomcsillapító és fertőtlenítés nélkül összevarják.

Ha kíváncsiak vagytok a PETA videójára, mely beszámol a juhtelepen zajló szörnyű helyzetről, akkor ide kattintva megtekinthetitek a felvételt. Azonban szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy durva jelenetek is feltűnnek a kisfilmben!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.