Egyéb kategória

A 15 legjobb dolog Balin, amit nem szabad kihagyni, ha arra jártok

Gáspár Fanni 40 országban járt 15 év alatt. Tavaly egy interjúban mesélt nekünk élete legmeghatározóbb élményeiről, most pedig Balira kalauzol bennünket. Ha olvastátok az interjút, emlékezhettek, hogy itt találkozott a legmenőbb útitárssal, egy helyi serpával. De mi az a 15 szuper dolog, amit megtapasztalt Balival kapcsolatban? Olvassatok tovább, és kiderül.

vous - 2016.11.21.
A 15 legjobb dolog Balin, amit nem szabad kihagyni, ha arra jártok

„Bali számomra a nagybetűs Paradicsom. Gyakorlatilag bármi érdekeljen is, legyen az kultúra és történelem, vagy éppen túrázás, szörf, jóga, netán gasztronómia, vagy éppen csak egy gyönyörű tengerparti henyélésre vágysz, Balin mindezt megtalálod. Az itt töltött heteim életem legjobbjai közé tartoznak, úgyhogy nehéz volt 'csak' 15 csúcspontot megnevezni” – írja Fanni a blogján.

A 15 legjobb dolog Balin, amit nem szabad kihagyni, ha arra jártok

15 év, 40 ország: pszichiátrián is önkénteskedett a világjáró magyar lány

Önkénteskedett Srí Lanka-i pszichiátriai osztályon és balinéz óvodában, aludt barlangban, átvészelt egy hurrikánt – Gáspár Fanni az utazásba első külföldi útja során, Párizsban szeretett bele 11 évesen. Tíz évvel később vágott bele egyedül első nagy kalandjába, amikor két egyetemi tanév között egy amerikai nyári táborban dolgozott, azóta pedig 40 országot pipálhat ki a térképen. A legmenőbb útitársról is olvashattok ebben a korábbi cikkünkben.

1. Ubud

Ezt a várost szokás Bali kulturális fővárosának nevezni, és magam is itt dolgoztam abban a hónapban, amit a szigeten töltöttem. Ubud fantasztikus éjjel-nappal, a piacok, az alkudozás, az őrült „monkey forest”, ami tele van kis virgonc majmokkal, akik kegyetlenül lenyúlják a turisták kalapját, napszemcsijét, telefonját, de közben szupercukik, a gyönyörű templomok, a csodás éttermek és kávézók mind a kedvenceim közé tartoznak. Szintén ajánlom, hogy nézzetek meg egy „kecak“-ot, ez a helyi tradicionális tűztánc-show, óriási élmény.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. Zuhanyozzatok egy vízesés alatt

Számos gyönyörű vízesés van az egész szigeten, melyek nincsenek elkerítve a publikum elől, és nem csak a távolból csodálhatjátok őket – bontakoztassátok ki a lelketek mélyén lapuló Tarzant, és ugrás!! Személyes kedvencem talán a Tegenungan-vízesés, Ubudtól nem túl messze. A leglátványosabb pedig talán a Gitgit-vízesés, de mivel ez az egyik leghíresebb, itt több turistára kell számítani.

Forrás:
Hámori Zsófia

3. Gili Trawangan

Bár valójában inkább Lombokhoz tartoznak a Gili-szigetek (3 picurka sziget, melyek akár pár óra alatt körbejárhatók), de Baliról is nagyon könnyű őket megközelíteni és tökéletes kis kirándulás lehet belőlük, ha van egy szabad hétvégétek. Én Gili Trawanganon jártam, amit a világ legszebb naplementéje miatt ajánlanék mindenkinek, de a night food market is megér egy misét. Ajánlott szervezet, mely átvisz Baliról Gili T-re és vissza: http://marinasrikandi.com/

Forrás:
http://www.15tickets.com/

4. Motorozás

Balin nincs tömegközlekedés, és a pénztárcátok nem fogja bírni, ha mindenhova taxiztok, szóval ajánlom, hogy béreljetek egy kis elektromos motort és közlekedjetek így, a legnagyobb szabadság a világon ebben a fantasztikus, gyönyörű környezetben robogni a pálmafák és rizsföldek között.

Forrás:
Hámori Zsófia

5. Jóga

Nem sok helyen van olyan nagy kultúrája a jógának, mint Balin – na és nem sok helyen találtok olyan elképesztő környezetben lévő stúdiókat sem, mint itt. Ha nem is vagytok óriási jógaguruk, egy órára még akkor is érdemes itt ellátogatni. Teljes testi és szellemi felfrissülés. Egyik kedvenc helyem Ubudban: http://www.theyogabarn.com/

Tovább is olvasnátok? Kattintsatok Fanni blogjára még több izgalmas kalandért, lehengerlő utazásért pedig kövessétek Fannit a Facebookon!

Balin nem az a legjobb, hogy mindenki mosolyog

Balin nem az a legjobb, hogy mindenki mosolyog

„Három hétig voltam Balin” – írta fotósunk, Zsófi. „Most, amikor nekiülök a cikknek, még csak pár napja vagyok itthon. Még homokos a táskám és még mindig automatikusan keresem a plumériavirágokat minden kapualjban. Most pedig meg kellene próbálnom néhány ezer karakterben összefoglalni, milyen volt életem eddigi legizgalmasabb nyaralása.”

Gyönyörű fotókért és a beszámolóért kattintsatok ide!

Címkék: #bali #tipp #utazás
Ajánlott cikkek