Egyéb kategória

Ti is utáltok csuklani? Akkor így mulasszátok el könnyedén!

A csuklás általában a legváratlanabb pillanatokban tör rá az emberre, és van, hogy fél óra múlva sem akar megszűnni. Többféle opcióval lehet ilyenkor próbálkozni azért, hogy végre elmúljon, és mi most tovább bővítjük a módszerek számát.

vous - 2016.11.19.
Ti is utáltok csuklani? Akkor így mulasszátok el könnyedén!

Én csukláskor általában két módszerrel próbálkozom. Vagy elkezdek aprókat kortyolgatni egy üveg vízből, vagy visszatartom a lélegzetem, befogom az orrom, és így elszámolok 30-40-ig. Persze ezek nem mindig válnak be, olyankor már feladom és legyintek, egyszer csak abbahagyom. De lehet, hogy legközelebb én is kipróbálom a PureWow következő módszerét.

csuklik csuklás gyűrű

Súlyos betegségek tünete lehet a gyakori csuklás

Akkor csuklunk, amikor a rekeszizmunk akaratlanul görcsbe rándul, amivel együtt gyors belégzés jön létre. 

A fura hang oka pedig az, hogy a tüdőbe levegő szívódik azon a hangrésen keresztül, ami amúgy reflexesen záródik. Ha a csuklás nem marad abba, órákig vagy napokig tart, esetleg a megszokottnál gyakrabban jelentkezik, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Ha ti is hirtelen csuklani kezdetek, üljetek le, csukjátok be a szemeteket, és erősen koncentráljatok magára a jelenségre. Fókuszáljatok a következő ingerre, meg a következőre, na meg az azt követőre, és higgyétek el, egyszer csak elmúlik.

Ajánlott cikkek