Egyéb kategória

Ezért szeretnek ki egymásból a párok, és ezt tehetitek ellene

Minden pár legrosszabb rémálma, hogy még az együtt töltött idő alatt valamilyen okból kiszeretnek egymásból. De egyáltalán hogy fordulhat elő ilyesmi, amikor az előző pillanatban még minden, amit a párunk csinál, tökéletes, és teljesen elégedettnek érezzük magunkat? Ennek ellenére mind láttunk már ilyet, és akár velünk is megtörténhet, de ne aggódjatok: felfedjük, miért következik be, és mit lehet ellene tenni!  

vous - 2020.10.28.
Ezért szeretnek ki egymásból a párok, és ezt tehetitek ellene

Nem véletlen, hogy az összes szerelmespár attól retteg, hogy valamelyikük még a kapcsolat alatt elhidegül a másiktól. A jelenség ugyanis létezik: igenis előfordul, hogy a két fél közül valamelyik egyszer csak kiszeret a másikból, mind láttunk már ilyet a barátainknál, a szüleinknél, esetleg saját kapcsolatainkban. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: hogy fordulhat elő ilyesmi?

Azt persze már sokkal konkrétabban meg tudjuk nevezni, hogy min megy tönkre egy kapcsolat: nem egyezett az értékrendetek, az egyik fél hűtlen volt, esetleg mást akartatok az élettől. De nagyon sokszor nem ilyen központi kérdések miatt múlik el a szerelem, és ez fordítva is elmondható, nagyon sokszor még ilyen kaliberű problémák ellenére SEM múlik el. Akkor mi állhat a szerelem elmúlásának hátterében?

Forrás:
iStock

Aimee Hartstein párkapcsolat-szakértő szerint az elgondolás, hogy két ember egymásba szeret, és onnantól kezdve minden egyes pillanatban ugyanolyan intenzitással szeretik egymást, teljesen irreális. A szerelem sokkal inkább közös munka gyümölcse, azé a munkáé, amiből egy működő kapcsolat létrejön – mert tegyük a kezünket a szívünkre, a jól működő kapcsolatok bizony nem készen hullanak az ölünkbe. A szakember egyébként a nagy ő koncepciójában sem hisz.

Szerintem számos különböző partnerbe lehetünk igazán szerelmesek. Ha a kémia és a kapcsolódási pont megvan, akkor a kapcsolatot számos alapra fel lehet építeni. De a legfontosabb alap, amin a kapcsolat múlik, hogy a partnerek mennyit hajlandóak dolgozni egymásért

– idézi a Bustle. Most, hogy a szerelem kezdetét valamennyire tisztáztuk, következzen a kellemetlenebb rész: 

Mitől szeretünk ki a másikból?

Objektum doboz

A dolog általában azon múlik, hogy ki mennyi energiát tesz bele a párkapcsolatába. Természetesen számos más indok is lehetséges, de valóban kifejezetten lohasztó látvány, ha a másik érezhetően semmit nem tesz a kapcsolat fenntartásáért, így valahol talán természetes is, ha elkezdetek elhidegülni tőle. A problémák csak halmozódnak és halmozódnak, de egy olyan partnerrel, aki erre nem vevő, nem szívesen beszélitek meg, így idővel mindennek vége lesz. Hartstein szerint egyébként az is kiváltó oka lehet a szerelem elmúlásának, ha az egyikőtök rövid időn belül olyan drasztikus változáson megy keresztül, hogy azt a másik nem tudja követni.

Mit tehetünk ellene?

Objektum doboz

Először is: talán kegyetlennek hangzik, de sokszor semmit. Ugyanis akármilyen fájdalmas, fel kell ismernünk, ha egy kapcsolat már nem nekünk való, esetleg kinőttük, vagy akkora változáson estünk át az elmúlt időben, hogy már egészen másfajta szerelemre vágyunk. Nem véletlen, hogy a játék végén csak egyetlen pasihoz megyünk hozzá, éppen ezért fel kell tudnunk ismerni azt a természetes pontot, ahol a többi kapcsolatunk véget ér.

De ha még nem késő, mindenképp gyúrjatok rá a kommunikációra. A sűrű mindennapok alatt kész rutint kreálhatunk az egymásra nem figyelésből, de ha érzitek, hogy gondjaitok vannak, kulcsfontosságú kihallani akár egy félbehagyott mondatból is, hogy mit akart mondani a partner, és akármilyen kínos is, a cél érdekében tudnotok kell azt is bevallani a másiknak, ha úgy érzitek, múlik a szerelem. A másik ugyanis ilyenkor válaszút elé kerül: vagy felköti a gatyáját, és megtesz mindent, hogy újra boldogok legyetek, vagy bedobja a törülközőt, és elérkezik egy olyan szakítás, ami úgyis bekövetkezett volna, csak egy kicsit később.

Ne féljetek tehát beszélni az ilyesmiről, utána pedig már úgyis minden azon múlik, hogy hajlandóak vagytok-e tenni a boldogságotokért, vagy inkább búcsút mondtok egymásnak. 

Ajánlott cikkek