Egyéb kategória

Kapaszkodjatok meg: vannak nők, akik nem akarnak szülni!

A nőkről valamiért még mindig sokak fejében él az a kép, hogy életük fő célja a gyerekszülés és -nevelés, amihez ráadásul egyfajta pátosz is társul. Pedig nem, bármennyire is meglepő, sok nőnek nem az egyetlen vágya, hogy anyává váljon, sőt! Egyre többen vannak, akiket egyáltalán nem is foglalkoztat a téma.

vous - 2016.11.12.
Kapaszkodjatok meg: vannak nők, akik nem akarnak szülni!

Egy bizonyos életkor után egyre gyakrabban teszik fel nekünk a világ egyik legkellemetlenebb kérdését: mikor jön már a baba? Ennél pedig már csak az lehet kellemetlenebb, ha valaki azt válaszolja: valószínűleg soha. Pedig egyre több nő hajlik afelé, hogy nem szül gyereket, és nem azért, mert tokofóbiában szenvedne – inkább csak szívesebben foglalkozna a tanulással, a karrierjével vagy ezerféle más, számára fontosabb dologgal. Ezzel azonban a társadalom céltáblájává válnak: a legtöbben ugyanis még mindig azt gondolják, hogy ilyesmire csak az önző, kizárólag magukkal foglalkozó nők képesek.

Kate McDonough is megunta az állandó faggatózást, de felháborodás helyett inkább próbálta viccesre venni a figurát, és „szenvedéstörténetét” képregény formájában tette közzé a Tumblr-jén. Hatalmas meglepetésére az összes rajzát többnyire pozitív visszajelzés fogadta, és az egészen fiatal lányoktól kezdve a szülőkön át az idősekig mindenkinek volt hozzá egy-két szava:

Sok fiatal lány kérdezte tőlem, nem félek-e attól, hogy a későbbiekben megbánom a döntést. Aztán voltak olyan 60-70 körüli nők, akik szintén sosem vállaltak gyereket, és azt mondták, most sem csinálnák másképp. Igazából tök jó, hogy ennyi visszajelzést kapok, és ennyien bátorítanak. Remélem, a következő generáción már érezhető lesz a változás!

Egyre több nő választja a gyerekmentes életet, amire a leghelyénvalóbb válasz: Hajrá!!

Egyre több nő választja a gyerekmentes életet, amire a leghelyénvalóbb válasz: hajrá!!
Forrás:
http://katemcdonough.tumblr.com/

Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól ciki lenne a gyerekvállalás, amiről bárkit is le akarnánk beszélni, Kate mindössze arra akarja felhívni a figyelmet, hogy nem kell mindenféle társadalmi elvárásnak megfelelnetek, hiszen ezzel akár sokkal nagyobb bajt is okozhattok:

Sosem éreztem azt, hogy nekem anyává kéne válni, bármennyire is erőltettem. Szerintem sokkal rosszabb lenne, ha egy olyan gyereknek lennék az anyja, akire nem vágytam igazán, mint az, hogy csalódást okozok ezzel néhány embernek.

Kate McDonough további képregényeit ITT találjátok!

anyák kontra szoptatási nehézségek

„Soha nem akarok gyereket” – egy nő őszinte vallomása

A gyermekvállalás genetikánkba kódolt ösztönünk, ami az emberiség fennmaradásának az eszköze. Mindemellett pedig egy olyan csodálatos, életeket áthidaló kapcsolat, ami megmagyarázhatatlan szoros kötelékeket teremt és tart össze. Ám mégis van olyan – igen, nő is! –, aki erre nem vágyik, és ezzel sincs semmi baj, hiszen mindannyian mások vagyunk.

A cikk folytatásáért katt IDE >>

Ajánlott cikkek