Egyéb kategória

Legyen boldog minden hétköznap: fedezzétek fel újra az örömöt a munkátokban!

Imádtátok a munkátokat az elején, aztán ez valahol, valamikor megváltozott? Ma már inkább gyomorgörccsel mentek be dolgozni, undorotok van, és unjátok? Ha így van, ne adjátok fel rögtön a munkahelyeteket, lehet, hogy csak beleragadtatok a mókuskerékbe.

vous - 2016.11.06.
Legyen boldog minden hétköznap: fedezzétek fel újra az örömöt a munkátokban!

Különbség van a között a helyzet között, amikor tényleg fel kell mondanotok a saját érdeketekben, meg a között, hogy elvesztettétek az örömöt a munkátokban. Mielőtt tényleg beadnátok a felmondásotokat, tegyetek meg néhány dolgot a PureWow cikke szerint, hiszen lehet, mindössze csak valamilyen apró zavaró tényezőről van szó.

Keressétek meg a probléma gyökerét!

Mielőtt kitörnétek a rossz hétköznapokból, rá kell jönnötök, hogyan kerültetek oda. Tartsatok önvizsgálatot, idézzétek fel, mikor kezdtetek így érezni. Amikor rosszul sikerült a prezentációtok? Vagy egyszerűen a magánéleti problémák tették tönkre a munka örömét is? Ha rájöttök a válaszra, akkor már csak szembe kell szállnotok vele!

Forrás:
pexels

Figyeljetek magatokra!

Ha jól érzitek magatokat a bőrötökben, sokkal jobban birkóztok meg a problémákkal. Aludjatok eleget, sportoljatok, étkezzetek egészségesen. Ha ezekre odafigyeltek, sokkal jobb lesz a hangulatotok, még a munkában is. 

Kezdjetek bele valami másba munka mellett!

Ez lehet a sport, lehet egy hobbi, mindegy, csak szeressétek, és töltekezzetek fel benne. Így sokkal több energiátok lesz, hiszen olyan élményeket tapasztaltok meg közben, amelyek boldoggá tesznek, inspirálnak, elvonják a figyelmeteket a kellemetlen dolgokról.

Fejlesszétek magatokat!

Mindig van hová fejlődni, így ha már úgy érzitek, hogy a munkátokat már csukott szemmel is tudjátok csinálni, akkor állítsatok magatok elé még egy kihívást. Menjetek el tanfolyamra, képzésre, szélesítsétek a látókörötöket, így lesztek igazán profik, és így tudjátok kikerülni a kiégést is.

Változtassátok meg a környezeteteket!

Tartsatok rendet az asztalotokon, csinosítsátok ki, tegyétek otthonosabbá. Ha tehetitek, üljetek máshová, dolgozzatok akár kanapén ülve, akár teraszon, ahol jól érzitek magatokat. Ha pedig otthon érzitek jobban magatokat, és a munkátok engedi, tárgyaljatok a főnökötökkel arról, hogy otthonról jobban tudtok teljesíteni.

Forrás:
pexels.com

Emlékezzetek, miért akartatok ott dolgozni, ahol vagytok!

Az újdonság varázsa hamar elszáll, így időnként jó, ha emlékeztetitek magatokat, hogy miért imádtátok annyira a munkahelyeteket valamikor. 

Tartsatok szünetet!

Nem kell egy hétben gondolkoznotok, már egy háromnapos hétvége is sokat tesz. Lehet, hogy túl sokat dolgoztatok az utóbbi időben, nem pihentetek eleget, nem csoda, ha munkaundorotok van, és nem tudtok inspirálódni, hiszen semmi sem történik veletek a munkán kívül. Kapcsoljátok ki a telefonotokat, és vackolódjatok be valahová az isten háta mögé!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.