Egyéb kategória

Három film, három nő, három karrier – a filmek csak filmek, ne dőljetek be nekik

Gondolkodtatok már azon, milyen film szólhatna rólatok? Fogadok, hogy mindenki a jelenből ragadna ki egy-egy fontos momentumot és megpróbálná megírni hozzá a boldog véget. Hiszitek vagy sem, rengeteg hasonló filmet tudnánk összehozni, mint Hollywood. A problémáink ugyanazok, csak mindenki megőrzi magának, így azt hisszük, egyedül vagyunk. Pedig nem.

vous - 2016.11.01.
Három film, három nő, három karrier – a filmek csak filmek, ne dőljetek be nekik

Talán azért szeretünk belefeledkezni a filmekbe, mert a karakterek megmutatják gyengeségeiket, a problémáikat és máris nem vagyunk olyan magányosak. De lányok, ez nem jó! Mi nem vagyunk fimszereplők, keményebben kell dolgoznunk és nincs mindig happy end. Mindjárt megértitek, mire gondolok.

Három film, három nő, három karrier és mindez csak a filmekben van így

Hogy kivételesen tanulhassunk mások hibájából, mutatok három filmet, amit biztosan láttatok, három nőt, akinek másfél órára szerettetek volna a bőrébe bújni és látni fogjátok azt is, hogy ez csak mozi. Vigyázat, spoiler-veszély!

A film: A kezdő

Jules Ostin (Anne Hathaway) igazi 21. századi fiatal, feltörekvő üzletasszony, akinek A kezdő című filmben (amit a VOUS-lányok közösen néztek meg) egyszerre három fronton kellene helytállnia: anyaként, feleségként és saját cégét irányító nőként is. Ez a három szerep külön-külön is megterhelő lenne, nemhogy egyszerre. Ezért nem kövezzük meg Jules-t, hogy botladozik. DE.

Jules-nak van egy Robert de Nirója. Egy gazdag, vállalkozó fiatalasszonyt csiszolgat normális emberré türelmével és humorával a 70 éves bácsi. Robert de Niro kicsit a nagypapámra hasonlít – meg a tiétekre is, nem? Tehát Jules nem egyedül oldja meg a gondjait. Van vagy plusz 70 évnyi élettapasztalat, amivel operálhat és van valaki, aki a megfelelő helyen, a megfelelő időpontban a megfelelő tanácsot adja. Azért így nem olyan nehéz.

Forrás:
Zoe Phobic

Üzenet a valóságból: Zoe Phobic, divattervező

„Sikernek könyvelem el, hogy le tudtam tenni a kötelező(nek hitt) kliséket, az elvárásoknak való kényszeres megfelelést, a kezdeti bizonytalankodást. Most tudom, hogy mit szeretnék, és azt is, hogy azt a célt mindenkitől függetlenül, önállóan szeretném elérni. Ez büszkeséggel tölt el.”

zoe phobic  táska interjú montázs

Interjú Ágóval, a Zoe Phobic tervezőjével

„Mint iparágról nincsenek mélyenszántó gondolataim. Pont olyan taposómalom, mint bármilyen más ága a kereskedelemnek. Ezért nem is szeretem, amikor az ismerősem, őszinte jóindulattal azt gondolják, hogy velem csak a divatról lehet csevegni. Talán az az egyetlen téma, amiről nem szeretek beszélgetni” – mondta egy korábbi interjúnkban Ágó szerkesztőnk, Engel Nóra kérdésére.

A teljes beszélgetést itt olvashatjátok.

A film: A csúf igazság

Katherine Heigl ebben a filmben tényleg nem több, mint a szerepe. Ez a csúf igazság. Hol butuska, szánnivaló szőkeség, hol intellektusában eligazodni próbáló szőkeség. Abszolút annyi, mint amennyit az írók belé töltöttek. És itt már borul is a film. Könnyű azonosulni a karakterrel, hiszen semmilyen eredeti tulajdonsága nincs a nőnek, nem hoz komoly döntéseket, nincsenek igazi gondjai. Vagyis egy van: harminc pluszos és nem találja az igazit. Na, bumm.

Tudjátok, mi derült ki a munkájáról? Az, hogy hibázhat, amennyit csak tud, komoly következmények nélkül. Kíváncsi vagyok, hogy ezt vajon minden főnök kultiválja?! A valóságban lehet, hogy már új melót kéne keresnie. A megoldás itt Gerard Butler személyében érkezik. A karakter megint nem egyedül találta meg az élet napos oldalát. Észrevettétek, hogy Butler karaktere mennyire őszinte, míg Heiglnél csoda, hogy nem melegedett túl a vetítő?

Forrás:
Pataki Ági

Üzenet a valóságból: Pataki Ági, producer

„Egészen egyszerűen szerintem kötelessége minden nőnek megtenni magáért mindent, amit csak tud, ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.”

Pataki Ági

Pataki Ági: „Bizonyos kor után már nem kell megfelelni senkinek, csak…”

A magyar filmipar oszlopos tagjaként olyan filmeket köszönhetünk neki, mint az Üvegtigris vagy épp a Fehér tenyér. Hazánk első szupermodelljeként pedig két évtizeden át csodálhattuk a Fabulon plakátjain. Energikus producer és ma is csodás szexszimbólum.

Korábbi interjúnkat itt olvashatjátok.

A film: Beépített szépség

A Gracie Hart bőrébe bújt Sandra Bullock egy igazi fiús csaj; már kicsiként elagyabugyált bárkit, akivel vitába keveredett, a külsejével sosem foglalkozott, elég menő hivatása van, FBI-ügynök. Csak a munkájának él, nincsenek barátai. Ismerős már? Ha nem, akkor folytatom. Tök jó a humora, lelkes és jól jönnek az ötletei a megoldandó ügyeknél, bár legtöbbször valami hiba csúszik a számításába és a végén folyton lecseszi a főnök.

Valószínűleg nincs olyan topmodell a világon, aki végig tudná nézni úgy ezt a filmet, hogy ne kapjon idegrohamot. Nagyjából annyira lehet jó egy FBI-ügynöknő szépségkirálynőnek, mint egy szépségkirálynő FBI-ügynöknek. Nem jó ötlet keverni a két szakmát. A modellek életéből mi a csillogást látjuk, pedig valójában nagyon keményen munkával és borzalmas lemondásokkal jár a szakmájuk.

Forrás:
Jung-Kacsák Anita

Üzenet a valóságból: Jung-Kacsák Anita, modell

A modellek világában sajnos nem ritka, ha valaki feladja, és nincs kedve tovább folytatni, hiszen valljuk be, nem mindig egyszerű órák hosszat várakozni egy casting miatt Milánó utcáin a téli hidegben. Vagy nem könnyű elfogadni azt a tényt, hogy 20 évesen a szemedbe mondhatják, idős vagy elkezdeni ezt a pályát. Vagy ha túl sportosnak ítélik meg a lábad a többi pipaszárhoz képest és emiatt nem tetszel egy ügynökségnek.

Kitartónak és alázatosnak kell lenni ahhoz, hogy elérd a céljaidat, és nem szabad feladni akkor sem, ha nem kellőképpen bánnak veled a válogatáson, vagy ha étlen-szomjan kell kibírnod egy egész napot ahhoz, hogy este a kifutóra lépj a divatbemutatón. Vannak szerencsés lányok, akik jókor voltak jó helyen, és vannak, akiknek keményen meg kell küzdeniük azért, hogy elfogadják őket és megismerjék az arcukat. Én az utóbbiak közé tartozom, de most már egy cseppet sem bánom, mert mindaz, ami történt velem az elmúlt 9 évben, csak erősebbé tett lelkileg és hozzásegített ahhoz, hogy én másképp bánjak az emberekkel.”

A tanulság nem más, minthogy a filmbeli álom életeket jobb fenntartásokkal kezelni, ne vegyük komolyabban őket a kelletüknél. Igenis nekünk, nőknek is ki kell hoznunk a lehető legtöbbet az életünkből, nem várhatjuk a megoldást mindig a férfiaktól. Nekik is vannak saját gondjaik.

élettervezés

„…40 évesen majd arra ébredsz fel, hogy nem tudod, miért történik veled mindig ugyanaz a szar”

Mindig van olyan pillanat, amikor jól jöhet néhány kapaszkodó, illetve mindig kerülhetünk olyan keresztúthoz, ahol fel kell tennünk a kérdést: most hogyan tovább? A VOUS-lányokkal összegyűjtöttünk néhány gondolatot, amelyről azt reméljük, segíteni fog az élettervezésben, életvezetésben – pont tőlünk, pont nektek.

A cikket ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.