Egyéb kategória

Problémák, amiket csak a belvárosban közlekedők értenek

Eddig megúsztam. Szerencsére eddig olyan munkahelyeim voltak, ahol nem kellett keresztül utazni Budapesten. Ez 2016 októberében megváltozott. A VOUS szerkesztősége a kertvárosias Zuglóból egyenesen a belvárosba költözött. Szép új irodánk lett, DE át kell utaznom a városon, amitől mindig is tartottam.

vous - 2016.10.31.
Problémák, amiket csak a belvárosban közlekedők értenek

Talán azért, mert nem túl stabil az idegállapotom, talán azért, mert kertvárosi lányként sosem kellett minennap, rendszeresen elhagynom a 16. kerület „falusi” utcáit, de különösen reggel nem szeretek a belvárosba utazni. Elmondom, miért.

1. Tömeg

Futószalagon nyomulnak be az emberek a városba, és némelyik nem túl kedves.

Objektum doboz

2. Idős nénik

Különösen büszke vagyok arra, hogy igazán tisztelettudónak neveltek a szüleim, de azt nem fogom megérteni, hogy hétköznap kora reggel, főleg iskolaidőben, miért járnak-kelnek az idős nénik a villamoson. Persze, lehet, hogy orvoshoz sietnek, vagy a piacra, de ha az ő helyükbe lennék, biztosan megvárnám, míg lepereg a reggeli csúcs. Nem akarnék a sok helyét át nem adó ember között nyomorogni. Tudjátok, „az ilyenek ezek a mai fiatalok” elven…

Objektum doboz

debrecen-hungary-802343_1280

Magyar szavak, amiket tuti nem értetek, ha nem debreceniek vagytok

Mindannyian másfelől jövünk, éppen ezért másféle emberek vagyunk, így különböző módon kommunikálunk. Attól, hogy mi, VOUS-lányok mind magyarul csacsogunk, nem biztos, hogy mindig értjük is egymást. Amikor Debrecen mellől felköltöztem a fővárosba, már a suli első napján viccesen beszóltak egy kifejezés miatt, mert nem tudták azt értelmezni.

Cikkünk folytatása ITT jön!

3. Télen is meleg

Talán azért, mert téli, egész pontosan karácsonyi gyerek vagyok, így nagyon ritkán fázom. Télen viszont ott fityeg rajtam is a nagykabát, amivel csak az a gond, hogy a metróban baromi meleg van. Helyzet: hiába esik kint a hó, rólam folyik a víz. Borzasztó rossz érzés. Ha tehetem, inkább lesétálom a megállókat. Igen, még szakadó hóesésben is.

Objektum doboz

4. Drága

Bizonyára szembesültetek már azzal, hogy mennyire drága a felnőttbérlet… Hm… nem is folytatom tovább, úgyis tudjátok, mire gondolok.

Objektum doboz

5. Csinosan kell felöltözni

Ezt talán nem értitek sokan, de amíg a külvárosban dolgoztam, voltak olyan napjaim, amikor csak felkaptam valamit, nem néztem az összhatást. Kertvárosból kertvárosba annyira nem is volt fontos az outfit. Most viszont, hogy át kell szelnem a belvárost, muszáj mindennap a legjobb szettjeimben flangálni… De rossz nekem. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.