Egyéb kategória

Bőrkárosító DIY-alapanyagok, amiket soha ne használjatok!

A VOUS szerkesztősége és Takács Nóra is imádja a DIY-ötleteket, és itt álljunk meg egy szóra. Az arcápolási kategóriában óvatosan válasszunk, ugyanis nem szabad mindent kipróbálni, vannak olyan otthoni alapanyagok, melyeket messzire el kell kerülnötök nektek is!

vous - 2016.10.31.
Bőrkárosító DIY-alapanyagok, amiket soha ne használjatok!

Sokszor futunk bele mi is olyan arcápolási DIY-tippekbe, melyeknél felhúzzuk a szemöldökünket, hogy komolyan ezt kellene a pofinkra tenni? Mi ezt tanácsolnánk nektek is, vagyis legyetek kétkedők, ha olyan alapanyaggal találjátok magatokat szemben, amit nem jó szívvel tennétek magatokra.

sarkadi nikolett nina arcpakolás méz

Mi is kipróbáltuk, így bátran ajánljuk a mézes házi kencét!

Csajoskodtunk egy kicsit a VOUS szerkesztőségében, és Nina kipróbált három mézes házi kencét, amiket nektek is csak ajánlani tud:

„Bevallom, egy kicsit kételkedtem abban, hogy bármi változást érzek majd, de a méz tényleg jó hatással volt a bőrömre. A legjobb tapasztalatom az volt, hogy bármivel kevertük össze a mézet, az mindig extraselymessé és puhává varázsolta a bőrömet.”

A receptekért kattintsatok ide!

Természetesen egy kicsit konkrétabban is segítünk. Ugyanis a Bustle és egy bőrgyógyász, dr. Janet Hill Prystowsky összegyűjtötte azokat a legnépszerűbb otthoni alapanyagokat, melyekkel érdemes óvatosan bánnotok arcápolás esetén!

1. Fogkrém

Fogkrémet a pattanásra – ugye a ti fejetekben is felcsendült a mondat?! Nos, ha jót akartok, a pasztát továbbra is csak a szátokban használjátok, ugyanis előfordulhat, hogy a bőrötök rosszul reagál a fogkrémben található fluoridra, és elszíneződik a kezelt terület.

Objektum doboz

2. Hajlakk

Reméljük, nektek még eszetekbe sem jutott hajlakkal fikszálni a sminketeket! Ez hatalmas butaság, mert olyan veszélyes vegyszereket és hajtógázokat tartalmaz egy flakon lakk, amelyek a szemetekbe és az orrotokba kerülve hatalmas problémákat okozhatnak.

Objektum doboz

3. Vazelin

Úgy tűnhet, hogy a vazelin remekül helyettesíti a hidratáló termékeket, azonban legyetek tisztában azzal, hogy ennek is megvannak a maga buktatói. Például olyan kőolajszármazékokat tartalmaz, melyek mellett annyian kampányolnak, mint ellene, plusz a vazelin nem szívódik fel, a bőr felszínén marad, így elzárja a pórusokat.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek