Egyéb kategória

5 vita, amin minden pár átesik összeköltözés után

Ohh, az összeköltözés. Az egyik legnagyobb mérföldkő egy pár életében, ezért is érdemes alaposan megfontolni, mikor vágtok bele. Ha mostanában terveztek közösen átbútorozni egy lakásba, fontos, hogy tudjátok, az alábbi dolgokon előbb-utóbb minden friss „lakótárs” összekap egy kicsit.

vous - 2021.09.23.
5 vita, amin minden pár átesik összeköltözés után

1. Az a fránya házimunka…

„Most te jössz, én múlt héten takarítottam.” „Ne már, hiszen egész nap nem is csináltál semmit.” Noha nem a legjobb dolog gondolatban listát vezetni arról, a másik mikor mit csinált, de előbb-utóbb mindenki elköveti ezt a kis bűnt. A házimunka senkinek sem a kedvenc hobbija, amikor pedig ketten vagytok rá, nagyobb valószínűséggel dőltök hátra, gondolván, hogy majd a másik úgyis megcsinálja. Ha viszont mégsem, na ott kezdődnek a konfliktusok. Ha pedig mégis, hát akkor is.

„Félek, mi kerül a felszínre. De tudni akarom.” – A megcsalás a legstabilabb kapcsolatban is felütheti a fejét

Meg akartok valamit beszélni a párotokkal, de csak hallgat?

Szinte már remegtek az idegtől, mert annyi düh és fájdalom, sérelem van bennetek, és annyira, de annyira szeretnétek megbeszélni, feloldani, kidobni, de a pasi ebben egyszerűen nem partner. Van ilyen, és nem tudom azt mondani, hogy hibáztathatnátok őket.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

2. A szennyesek nem tűnnek el

Mennyivel egyszerűbb is volt az élet, amikor még kisgyerekek voltatok, és a szennyes ruhák mágikus módon, csak úgy megtisztultak. Na jó, a varázsló igazából az anyukátok volt, de nektek maximum a teregetésből kellett kivenni a részeteket. Az összeköltözés után viszont a szennyesek duplán felhalmozódnak, ami egyre idegesítőbbé válik; ha pedig a pasitok nem igazán köt barátságot a mosógéppel, az előbb-utóbb vitákhoz vezethet.

Objektum doboz

Hát nem imádjátok azt a 12 másodpercet, amikor minden szennyes ki van mosva?

3. Az igazi ördög: a mosogatás

Na, a mosogatás a másik ilyen szörnyeteg, ami képes kirobbantani egy kisebb-nagyobb vitát. Persze ez nemcsak a szerelmespároknál van így, hanem a szimpla lakótársaknál is, sőt, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem anyukámmal is volt emiatt régen pár összetűzésem. A halmokban álló mosatlan pedig azért is tudja gyorsan felidegesíteni az embereket, mert a ruhákkal ellentétben nem napi egyet használtok belőlük. Ezért amikor reggel még üres a mosogató, este pedig már nincs tiszta tányér, az okot ad a vitára.

4. A női készülődés

Az összeköltözés előtt a pasitok kábé annyit látott, hogy maximum késtek kicsit a találkozóról, az előkészületekről viszont mit sem sejtett. Ha már egy helyen laktok, a titokról gyorsan lehullik a lepel, és teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy a randik előtti készülődés nem éppen 20 percet vesz igénybe. Hajmosás, szárítás, vasalás, sminkelés, ruhapróbák; és az köztudott tény, hogy a pasik ezt nem igazán bírják türelmesen végigülni.

Objektum doboz

Legalább 3 órára van szükségem ahhoz, hogy elkészüljek. 2 és fél órán át ülök egy törölközőben, és gondolkodom, mit vegyek fel. Aztán 30 perc alatt felkapom a ruhát, megcsinálom a hajam és összedobom a sminkem.

5. A nagy semmi

Figyeljétek meg, egy idő után vitatkozni fogtok olyan apróságokon is, mint a nagy semmi. De tényleg. Az összeköltözés együtt jár azzal, hogy közelebbről is megismeritek egymás idegesítőbb, addig észrevétlen szokásait, és nem véletlenül mondják, hogy lakva ismerszik meg az ember. Egy stresszesebb nap után pedig ezek az apróságok annyira zavaróak tudnak lenni, hogy azon kapjátok magatokat, az időjáráson veszekedtek.

Ajánlott cikkek