Egyéb kategória

Azonnal hagyjátok abba a lelki társatok keresését! Elmondjuk, miért

Lányok, akik még nem találták meg az igazit, most nektek írok! Azonnal hagyjátok abba a lelki társatok keresését! El is árulom nektek, miért.

vous - 2021.06.13.
Azonnal hagyjátok abba a lelki társatok keresését! Elmondjuk, miért

Azok, akik nem élnek jelen pillanatban párkapcsolatban, biztosan irigykedve gondolnak azokra, akik egy hideg őszi estén összebújnak a párjukkal és romantikáznak. Nem, nem kell irigykednetek akkor, ha épp nincsen mellettetek a Nagy Ő! A YourTango segítségével most hoztam nektek egy kis lelki csemegét.

Bevallom nektek, nem vagyok nagy romantikus lélek, így sosem kerestem a lelki társamat, mégis boldog párkapcsolatban élek. Mindezt romantika nélkül, és bizony így is működnek közöttünk a dolgok. Nem kerestem, mégis találtam valakit magam mellé, akivel megvan az összhang, imádjuk egymást, és megvannak a jelek, hogy ő az igazi. (Még ha néha nehéz is elviselni engem.)

Ezért, lányok, ti is hagyjátok abba a lelki társatok keresését! És hogy miért? Hát ezek miatt:

A szenvedély alább fog hagyni

Jobb esetekben a párkapcsolatok hatalmas tűzzel égnek a korai szakaszban. De tanulmányok bebizonyították, hogy a hatalmas láng egy idő után alábbhagy, és csak rajtatok múlik, hogy hagyjátok kialudni, vagy fenntartjátok a parázst. Ahogy egyre többet vagytok együtt, mindennap látjátok egymást, jobban megismeritek a másikat, a hibákat, a szerelem még megmarad. És még lefekvés előtt is tehettek olyan dolgokat, amikkel feltüzelhetitek a szenvedélyt.

Objektum doboz

Tündérmesék nem léteznek!

Disney-meséken nőttünk fel, és bár a helyszíneik valóságosak lehetnek, a történetek nem! Nem lesz örökkön örökké együtt boldogság. A kapcsolatotok is hullámvölgybe kerülhet, és akkor a legrosszabb, ha az irreális romantika vezet titeket. A szőke herceg fehér lovon csak a mesében létezik, az igazi férfiakat viszont hibáikkal együtt kell elfogadni. Ne aggassátok rá a „lelki társ” jelzőt, mert akkor olyan elvárásaitok lesznek, amiknek senki nem tud megfelelni, hiszen a lelki társunktól még azt is elvárnánk, hogy olvasson a gondolatainkban.

Objektum doboz

Az idealizált szerelem összetöri a szívünket

A kapcsolat elején minden tökéletes, olyan, mintha a nagykönyvben lenne megírva? Aztán jön az első veszekedés, és máris összetöri a szívünket. Mégsem olyan tökéletes? Na, pont ezért kell felhagyni az idealizált szerelemmel. Ne eszményítsetek senkit, a hullámvölgyekkel és a hibákkal kell elfogadni mindenkit!

Objektum doboz

A lelki társ csak nagy szerelmet engedélyez?

Miért kell mindennek a nagy szenvedélyről és a lángokról szólnia? És ha már kicsit alábbhagy a tűz, akkor ő már nem is a lelki társunk? Kutatások bizonyították, hogy középkorú nők, akik már elváltak, azt vallották, hogy elegük van a nagy szerelemből, nyugodt szeretetben élnek, és így is teljes az életük.

Objektum doboz

Van egy új meghatározása a lelki társnak

Sokan azt gondolják, hogy már nemcsak egy lelki társunk lehet, hanem több is. Mert bizony ezekből a kapcsolatokból tanulunk, és így fejlődünk. Nemcsak egy nagy szerelem létezik, hanem több is. És minél több leckét kapunk az élettől, annál biztosabb, hogy a végére a jó ember mellett kötünk ki. Ráadásul újra meg újra szabadságot kapunk, hogy szeressünk.

Tudjátok, van az a mondás, hogy ha nem keresitek a boldogságot, akkor kopogtatni fog az ajtótokon. Legyen ez igazi a szerelem terén is!

Ajánlott cikkek