Egyéb kategória

Kevesebbet alszunk, mint kellene? Itt a válasz!

Arra a kérdésre, hogy kevesebbet alszunk-e, mint amennyit kellene, biztosan egybehangzóan felelnétek, hogy igen. Hiszen, valljuk be, a pihenésnél semmi sem édesebb. De mi az igazság? 

vous - 2016.10.20.
Kevesebbet alszunk, mint kellene? Itt a válasz!

Az Egyesült Királyságban 10 éve készített felmérések azt mutatták, hogy egy felnőtt átlagosan 7 órát és 3 percet alszik naponta. De lássuk be, a kérdés ennél jóval bonyolultabb.

Az alvásidő ugyanis attól is függ, hogy hétvége van, vagy munkanap, hogy ki mennyi idős, és hogy az illető nő vagy férfi. Ugyanis kiderült, hogy az emberek nagyjából 20 perccel tovább alszanak – és ez igaz az összes korcsoportra – akkor, ha hétvége van. Sőt, azt is megtudtuk, hogy a középkorú nők többet alszanak, mint a férfiak – írja a Mashable. Emellett pedig a számokból az is látszik, hogy nagyjából 20-30 perccel kevesebbet alszunk évtizedenként, ahogy öregszünk.

Forrás:
iStock

De ezek még mindig nem adnak választ a kérdésünkre: kevesebbet alszunk-e, mint amennyire szükségünk van? A válasz a munkanapok és a hétvégék váltakozásában rejlik. Munkanapokon ugyanis nem tudunk annyit aludni, amennyit szeretnénk, ezért hétvégén többet alszunk, hogy „bepótoljuk” azt. Ennek pedig az áll a hátterében, hogy a mai, modern életstílus megfosztja az embereket attól, hogy annyit aludjanak, amennyit szeretnének és amennyire szükségük van. Azonban, mivel hétvégén tovább alhatunk, ez lényegében helyreáll.

alvás

60 másodperc alatt elaludni? Ezzel a trükkel lehetséges!

Mindannyian ismerjük az éjszakai forgolódást és a kellemetlen érzést, amikor öt óra múlva kelni kell, de csak azért se sikerül elaludnunk. Ám a most következő módszer elsajátításával képesek lehettek arra, hogy mindössze 60 másodperc alatt álomba szenderüljetek! Jól hangzik, nem?

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok.

Tehát akkor kevesebbet alszunk, mint amennyire szükségünk van? Nem. Viszont az már más kérdés, hogy ez hogyan oszlik el, és az mennyire egészséges. Tehát nem alszunk kevesebbet, viszont azt kijelenthetjük, hogy a modern életstílusunk miatt kevésbé alszunk jól. 

Apropó, tudjátok, mit jelent az, hogy minden éjjel ugyanakkor ébredtek fel az éjszaka közepén? Ha nem, a választ itt találjátok!

Ajánlott cikkek