Egyéb kategória

Gyerekkori csínyek, amit mindenki elkövetett a tesója ellen

A gyerekkorom legjobb emlékeiben szerepel valamelyik testvérem (ami talán nem csoda, mert négy is van), és az tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Velük felnőni ugyanis hatalmas élmény volt, rengeteg vicces szituval vagy éppen idegesítő beszólással megfűszerezve. Egy tesókapcsolatból pedig garantáltan nem maradhatnak ki a gonosz csínyek: ezek közül biztosan ti is ellőttetek anno néhányat!

vous - 2016.10.09.
Gyerekkori csínyek, amit mindenki elkövetett a tesója ellen

1. A jól ismert bújkálás a sötétben

Amikor este horrorfilmet néztetek, már előre tudtátok, hogy a tesótok alig mer majd kijönni a szobájából egy pohár vízért? Hát nem is volt ennél jobb alkalom arra, hogy elbújjatok a sötétben, és várjatok… hogy a megfelelő pillanatban előugorjatok, és a frászt hozzátok rá! Én gyakran vicceltem meg őket ezzel, egy idő után pedig már annyira igyekeztem kihozni belőle a maximumot, hogy képes voltam fél órákat gubbasztani a szekrényben vagy a sötét szobában.

Objektum doboz

2. „Anya üzeni, hogy…”

Milyen idegesítő is volt az, amikor abba kellett hagyni a tévézést vagy játékot, mert anya kiszabott rám egy házimunkát. Ilyenkor előszeretettel játszottam be az Anya üzeni, hogy teregess ki című előadást valamelyik tesómnál, aki kelletlenül ugyan, de megcsinálta helyettem a feladatot. A dolog akkor vált gyanússá nekik, amikor állítólag anya már azt kérte, hogy hozzanak nekem egy pohár üdítőt, vagy hogy takarítsák ki a szobámat… Persze egy idő után már egyikük sem dőlt be ennek!

Objektum doboz

3. Rémisztés mesterfokon

Ti emlékeztek még azokra a rémisztgetős videókra és játékokra, amik anno nagyon népszerűek voltak? Például a Scary Maze, ahol egy aprócska pontot kellett végigvinnetek a pályán anélkül, hogy hozzáérnétek a falhoz. Amikor pedig a legszűkebb részen nagyon koncentráltatok, és közel hajoltatok a monitorhoz, egy ijesztő arc ugrott fel sikítva – amit én már előre tudtam, de a tesóm nem, így ő természetesen frászt kapott tőle. Na és erre a régi videóra ki emlékszik?

Objektum doboz

4. Ragadós kilincs

Persze ma ez már amatőr dolognak számít, de kisgyerekként biztosan mindenki megszívatta a tesóját azzal, hogy a kilincsre nyomott egy nagy adag fogkrémet vagy tusfürdőt. Aztán jött az igalmas rész: várni, hogy mikor jön ki a szobából, és esik bele a csapdába. Az idegesítő rész az volt, amikor a kezével csak belökte az ajtót, és a kilincshez hozzá sem ért.

Objektum doboz

5. Ki kapcsolgatja a tévét?

Ismeritek azt az érzést, amikor nézitek a tévét, majd hirtelen átkapcsolódik a csatorna? Visszanyomjátok, majd pár perc múlva megint – és fogalmatok sincs, miért. Aztán egyszer csak meghalljátok az álnok nevetést a hátatok mögül, és rájöttök, hogy a tesótok egy másik tévé távirányítójával kapcsolgatta a csatornát. A nagyobbik öcsém állandóan ezt játszotta, főleg akkor, amikor egy olyan filmet adtak, amit már régóta vártam.

Objektum doboz

6. „Gyere gyorsan, ezt látnod kell!”

Veletek is előfordult már, hogy kényelmesen befeküdtetek az ágyba, majd utána vettétek észre, hogy égve maradt a villany? Ilyenkor jól jön a testvér a háznál, de persze valamilyen trükkel oda kell csalogatni őket. Anno az ilyen szitukban gyakran játszottuk el a tesóimmal a Gyere gyorsan, ezt azonnal látnod kell! Siess, lemaradsz róla-játékot, csak azért, hogy ha már erre jár, kapcsolja le a villanyt.

Objektum doboz

És ti milyen trükkökkel vicceltétek meg gyerekként a tesóitokat?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.