Egyéb kategória

Csalogassátok elő a bennetek rejlő csillámpónit: készítsetek szupercsajos evőeszközt otthon!

Ha unjátok az egyszerű ezüst színű evőeszközöket, egyedivé és szupercsajossá varázsolnátok, kapjátok elő a körömlakkjaitokat és a glittereket, mert most bemutatunk nektek egy elképesztően gyorsan elkészíthető és nagyon dekoratív kis szettet!

vous - 2016.10.04.
Csalogassátok elő a bennetek rejlő csillámpónit: készítsetek szupercsajos evőeszközt otthon!

Van, hogy az ember lánya valami változásra vágyik, vagy csak elbütykölne otthon valamivel az egyre borúsabb őszi estéken, de olyan is van, hogy nagyon rövid idő alatt össze kell dobni egy ünnepi asztalt, és épp nincs kéznél semmi izgalmas dekoráció. Na ezekben az esetekben tök jó megoldást nyújt ez az evőeszköz-pimp. De ne is szaporítsuk a szót tovább, mutatom, hogyan készül!

grafika teríték

Viselkedjetek igazi nőként az asztalnál is – így terítsetek helyesen!

A mai világban a számtalan gyors- és street food étteremnek köszönhetően kevesen tudjuk már, hogyan is kell egy szépen megterített asztalnál viselkedni, a megfelelő teríték elkészítése pedig még ennél is nehezebb feladatnak tűnhet. Azzal persze mind tisztában vagyunk, hogy az evőeszközöket kívülről befelé haladva használjuk, de ennél azért kicsit bonyolultabb a dolog.

Grafikusunk, Olgi segít, hogy illemtudóak lehessetek az asztalnál is!

Amire mindenképp szükségetek lesz:

  • körömlakk (áttetsző)
  • csillámpor
  • evőeszköz

Így készíthetitek el:

  • Az evőeszközök nyelét töröljétek át egy ronggyal, hogy szép tiszta, zsír- és ujjlenyomatmentes legyen, majd szórjatok glittert egy tálkába vagy egy kartonlapra.
  • Az evőeszköz egyik oldalát, kenjétek be a körömlakkal addig, ameddig szeretnétek, hogy érjen a csillámpor. Figyelem, fürgén kell dolgoznotok, hiszen nagyon gyorsan szárad a lakk, tehát amint bekentétek vele, nyomjátok is bele a csillámló porba!
  • Kicsit hagyjátok száradni, majd jöhet a másik felével is ugyanez a művelet.
  • Újra szárítsatok egy darabig, majd rázzátok le róla a felesleges glittert.
  • Végül kenjétek át egy-két újabb réteg körömlakkal, ami biztosítja majd, hogy ne essen le róla a csillámpor, illetve el is tudjátok majd mosogatni a villákat és késeket.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ne feledjétek, ha többféle glittert kevertek, és abba mártjátok bele az eszközöket, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Ügyeljetek arra, hogy mindig átlátszó lakkot válasszatok, mert ez nem burkolja be festékréteggel az apró csillámokat!

VOUS-teszt: Mennyire vagytok képben az alapvető illemszabályokkal?

VOUS-teszt: Mennyire vagytok képben az alapvető illemszabályokkal?

A legalapvetőbb illemszabályokkal – reményeink szerint – tisztában vagyunk. De vannak helyzetek, ahol az előírások nem feltétlenül evidensek számunkra, és persze vannak olyanok is, amelyek korábban kőbe voltak vésve, napjainkban azonban már kissé elavultnak számítanak, így modorossá tehet bennünket a használatuk. Összegyűjtöttünk nektek néhány példát, amivel letesztelhetitek, hogy mennyire vagytok képben.

A tesztért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek