Egyéb kategória

A hajatok és a körmötök megmondja, milyen vitaminra van szükségetek!

Igen, már megint vitaminokról lesz szó, de ne forgassátok a szemeteket, mert ha tetszik, ha nem, jelentősen befolyáslja az életminőségeteket és a kinézeteteket is, hogy fel van-e töltve a vitaminraktárotok.

vous - 2016.10.01.
A hajatok és a körmötök megmondja, milyen vitaminra van szükségetek!

Persze, elmehetnétek egy vizsgálatra, ahol egy vérvételből kiderülne, hányadán álltok a vitaminokkal, de az a helyzet, hogy a testek is elég jól jelzi az ilyesmit. Ha például erősen töredezik a hajatok és a körmötök, az egyértelműen azt jelzi, hogy B7-vitamin-hiányotok van – írja a Women's Health. A haj fakósága, a bőr gyulladása, hámlása szintén erre utalhat, ekkor jó, ha az étrendetekbe több teljes kiőrlésű gabonát, tojást, tejtermékeket, diót és a fehérjéket iktattok be.

Székrekedésetek van? Szedjetek B3-vitamint!

Ez a vitamin felelős ugyanis azért, hogy a testetek, gyomrotok, bélrendszeretek megfelelően működjön. A túl kevés B3-vitamin emellett hányingert, hasmenést is okozhat, így ne felejtsetek gyakran húst, halat, tojást, diót és zöldségeket enni!

Várandósak vagytok? Pótoljátok a folsavat!

Ez leginkább a sötétzöld zöldségekben lelhető fel, mint a spenót, a csicseriborsó, a lencse. Az emberek többsége elég folsavhoz jut étkezései során, de a terhes nőknek sokkal több folsavra fan szükségük az átlagnál, hogy a baba megfelelően fejlődjön

Forrás:
iStock

Könnyen szereztek lila foltokat? C-vitamin-riadó!

Az alacsony C-vitaminszint az ereket is gyengíti, ezért könnyen kiszivárognak a vörös vértestek az erekből, és lám, máris lett egy zúzódásotok, amiről fogalmatok sincsen, hogy honnan szereztétek! Egyetek citrusféléket, papayát, sárga paprikát és epret.

A szemeitek folyton pirosak? Ismerjétek meg a B2-vitamint!

Főleg azokra jellemző, akik extrém vékonyak, diétáznak vagy emésztési problémáik – például lisztérzékenységük – van. A B2-vitamin hiánya először a kötőhártya bevérzésével mutatkozik meg, így mindenképpen pótoljátok gyorsan tejjel, hallal, leveles zöldségekkel!

Görcsöl a lábatok? E-vitaminra van szükségetek!

Az E-vitamin az egyik legalapvetőbb vitaminja a testeteknek, aminek fő feladata az, hogy lassítja az öregedési folyamatokat. A kutatások bebizonyították, hogy ha nyugtalan láb-szindrómátok van, vagy görcsöl a lábikrátok, akkor E-vitaminra van szükségetek. Szerencsére diófélékből, növényi olajokból és tojásból könnyedén pótolhatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.