Egyéb kategória

Ezekre nem is gondoltatok: így mulasszátok el a fejfájást tabletták nélkül!

A borzalmasan lüktető és szűnni nem akaró fejfájást nem kell bemutatnunk senkinek, ugye? Mindegy, hogy migrénről vagy másnaposságról van szó, a lényeg, hogy a fájdalom minél előbb abbamaradjon, sokszor viszont a gyógyszer nem nyújt elegendő segítséget. Még szerencse, hogy itt vagyunk és elhoztuk nektek a legtutibb tippeket, amelyek ha nem is mulasztják el teljesen, de mindenképp csökkentik a fejfájásotokat!

vous - 2016.09.27.
Ezekre nem is gondoltatok: így mulasszátok el a fejfájást tabletták nélkül!

Víz, víz, víz!

Ezer meg egy érvet tudnánk felsorolni a rendszeres vízivás mellett, de most csak egyet mondunk: sokszor azért fáj a fejetek, mert nem fogyasztottatok elég vizet a nap folyamán. És nem, nem elég megvárni, amíg szomjasak lesztek – próbáljatok meg leküzdeni minimum két liter folyadékot minden nap!

Igyatok kávét!

Nemcsak élénkít, hanem a fájdalom legyőzésében is segítséget nyújt egy csésze forró fekete. Sokszor a vérerek kitágulása vezet a fejfájáshoz, a kávé viszont segít visszaállítani őket a megfelelő kerékvágásba.

Forrás:
iStock

Nyújtsatok!

Ha ti is egész nap a gép előtt görnyedtek és szinte semmit nem mozogtok, könnyen beállhatnak az izmaitok, ami szintén okozhat fejfájást. Úgyhogy irány jógázni, meditálni, vagy csináljatok meg néhány nyakkörzést – pár perc után már érezni fogjátok a javulást!

Egyetek gyümölcsöt!

A gyümölcsök nagy része víz, ami szintén segíthet hidratálni a szervezeteteket és csökkenteni a kiszáradás okozta tüneteket. Ráadásul a bőrötök és az egészségetek is meghálálja!

Forrás:
iStock

Irány a zuhany!

Álljatok be a zuhany alá és engedjetek forró vizet a nyakatokra és a vállatokra: ez segít ellazítani a nyaki- és hátizmaitokat.

Egyetek valami csípőset!

Bár a legtöbben ilyenkor rá sem bírnak nézni ételre, egy nagy adag csípős kaja mégis jó megoldás lehet fejfájásra. A csiliben és erőspaprikában található kapszaicin (ami miatt csípősnek érezzük őket) nagy szerepet játszik a fájdalomcsillapításban, így jó megoldás lehet a fejfájásra is.

Nektek mi válik be a legjobban fejfájás ellen?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!